5 til æblesæsonen

Fra omkring august og helt hen i december strækker æblesæsonen sig i Danmark. Og der er da heldigvis rigtig mange ting, du kan bruge æbler til ud over blot at sætte tænderne i det eller kaste dem efter doktoren – som du ved: Et æble om dagen holder doktoren borte … hvis du kan ramme ham!

Derfor har jeg her samlet en håndfuld opskrifter, hvor du kan få brugt de dejlige, danske æbler.

Æblehorn med lakrids

Annonce

Æblehorn med lakrids er en af mine favoritter. Et dejligt syrligt stykke æble, drysset med lakridspulver og pakket ind i et horn af dej. What’s not to like? Oven i købet er disse horn lavet delvist af grahamsmel, hvilket giver dem et groft at bid – og så er det jo sundt. Gør dig selv den tjeneste at prøve disse æblehorn. De er så lækre – se bare på billedet, som du også kan klikke på og gå direkte til opskriften. Du kan selvfølgelig også klikke på linket i starten af teksten.

æblehorn med lakrids

Æblekage med et pift

Æblekage med et pift er den gode, gammeldags, danske æblekagen med knuste, sprøde makroner i bunden, blød æblemos ovenpå, flere makroner og mere æblemos i lag for til sidst at blive perfekt afsluttet med et lag cremet flødeskum. Uuuuh, det er godt. Her har den bare fået et lille tvist – ikke for meget, det er stadig den gode smag, bare lige et lille drys lakridspulver og et touch af appelsin, som kun gør smagsoplevelsen endnu bedre. Prøv den! Klik på billedet herunder eller på linket herover.

æblekage

Æblekage med smuldredej

Æblekage med smuldredej er en kage, der er svær at sige, nej tak, til. Jeg ved ikke, hvad det er med smuldredej. Det er en skøn crunchy oplevelse. Og bagt sammen med sursøde æbler og kanelsukker og serveret med en klat flødeskum eller syrnet mælkeprodukt … eller vaniljeis, hvis du er rigtig fræk … jeg kan ikke sige andet end: MUMS! Og du behøver ikke engang vente på, at kagen bliver helt kold, den smager skønt lun. Klik på linket eller billedet, og få opskriften.

æblekage med smuldredej

Æblekoteletter i karry

Æblekoteletter i karry skal også med i puljen, for det hele kan jo ikke gå op i kage og dessert – eller kan det? Nej, det kan det altså ikke. I øvrigt ville det også være synd og skam ikke at nævne en så lækker kombination som æbler og karry er – det er middagsmadens svar på dessertens æbler og kanel. Det krydrede sammen med det syrlige bliver som en eksplosion i din mund. Okay, indrømmet, baconen gør også sit! Løber mundvandet allerede? Linket eller billedet fører dig videre til opskriften.

Grønkålssalat med æbler

Grønkålssalat med æbler er ikke bare velsmagende, det er også sundt, for både æbler og grønkål er jo sundt. Meeen her er der gjort lidt for at få lidt usundt med også – der skal jo helst være ligevægt – så her er der lavet en mormordressing til. Bare lidt fløde og sukker og citronsaft, så er den hjemme. I øvrigt er det en opskrift, hvor du ikke skal bruge ret mange ingredienser – 5 gode ting. Men du kan få hele opskriften, når du klikker på linket eller billedet.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here