6 retter, der gør kål på kålen

Når det er sæson for kål, er det bare med at udnytte det, for kål giver så meget godt til dit helbred – både nu og her og på lang sigt. Kål er nemlig rig på alle de rigtige næringsstoffer, som er livsnødvendige for os mennesker. Nå ja, og så smager det godt, når det er tilberedt på den rigtige måde – ikke for blødt, men gerne lidt sprødt!

Derfor har jeg samlet 6 lækre retter (middagsretter og tilbehør) med kål, som smager skønt – der er både nogle nye og nogle af de gode gamle.

Brunkål

Annonce

Brunkål er en af de gode gamle retter med kål – hvidkål, men kan faktisk også laves af rødkål. Det er en rigtig simreret, som giver tid til, at kålen kan nå at suge alle de gode smage til sig fra sukker, kød og røget bacon. Du finder opskriften – hvor der er brugt hvidkål – ved at klikke på linket eller billedet.

brunkål

Stuvet spidskål

Stuvet spidskål er en lidt lettere variant af den ”gamle” stuvet hvidkål og kan serveres til samme retter som stuvet hvidkål. Spidskålen er lidt finere i det og lidt mildere i smagen end hvidkål. Men spidskål kan stort set anvendes i samme retter som hvidkål. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften, der også kan anvendes til andre slags stuvninger.

stuvet spidskål

Grønkålssuppe

Grønkålssuppe er en dejligt varmende suppe i den kolde tid, og grønkål er jo vanvittigt sundt. Grønkål er virkelig superfood, så det vil noget. Grønkålssuppe er én af de retter, der smager bedre dagen efter, den er lavet, fordi alle smagene har forenet sig rigtig godt med hinanden. Find opskriften, og se hvordan du opvarmer grønkålssuppe uden sundhedsskadelig risiko ved at klikke på linket eller billedet.

grønkålssuppe

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er også en god, gammeldags ret – måske ikke så gammel som stuvet hvidkål, brunkål eller grønkålssuppe – men stadig en ret med nogle år på bagen. Den er dejlig nem at variere, fordi du kan tilsætte champignoner, skinke, bacon, pølse, halv blomkål og halv broccoli – helt som du har lyst til, eller efter hvad du har i køleskabet. Se basisopskriften ved at følge linket eller klikke på billedet.

blomkålsgratin

Broccolitærte

Broccolitærte er ligesom blomkålsgratin en herlig ret, der kan varieres i det uendelige. Det er også en god måde at få brugt broccolistokken på, for den kan du bare skære i mindre stykker end buketterne og komme med i tærten. Du skal bare skære bunden af stokken. Opskriften på broccolitærte finder du, når du klikker på link eller billede.

broccolitærte

Rødkålssalat

Rødkålssalaten skal også lige med. Så har vi hvidkål, spidskål, grønkål, blomkål, broccoli (ja, broccoli er også kål – tidligere blev det kaldt aspargeskål) og rødkål. Der findes flere andre kåltyper, men disse er nok de mest kendte og brugte i Danmark. Rødkålssalat er skønt tilbehør, der sagtens kan erstatte julens kogte rødkål. Klik på link eller billede for at gå til opskriften.

rødkålssalat

Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here