Bananpandekager

Bananpandekager – Egentlig ligner de mere klatkager end pandekager. De har i hvert fald samme størrelse som klatkager. Men ligegyldigt hvad de ligner, så smager de lækkert og har en dejlig svampet konsistens.

De kan spises som morgenmad, dessert eller som et mellemmåltid til en kop kaffe, te eller kakao. Du kan variere hvad du serverer til og vælge det du og din familie synes er lækkert. Vi spiser som regel skyr og frisk frugt, som du kan se på billedet nedenfor. Det behøver dog ikke være jordbær, blåbær og banan, det kan lige så vel være brombær, hindbær og æbler eller pærer.

bananpandekager

Du kan også servere honning, nødder, mandler, hakket chokolade, is, syltetøj eller noget helt andet til – helt efter jeres smag.

Bananpandekager – opskrift

En god ting ved bananpandekager er at de tager ikke ret lang tid at lave, og de bliver lavet af noget man som regel har på lager – måske lige med undtagelse af bananerne.

Ingredienser til cirka 12 stykker

  • 2 bananer
  • 3 æg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • Smør/margarine til stegning

Sådan laver du bananpandekager

  1. Mos bananerne med en gaffel.
  2. Pisk bananmos, æg, havregryn, mel, kardemomme og salt sammen til en tyk, flydende dej.
  3. Smelt ca. 50 g smør/margarine i en stegepande, og hæld det over i en lille kande.
  4. Kom tre-fire klatter pandekagedej på panden med en stor ske – f.eks. en sovseske – og steg dem til de er gyldne og så faste at de kan vendes.
  5. Vend dem, og steg dem på den anden side til de er gyldne og gennemstegte.
  6. Tag dem af panden. Hold dem evt. varme – ellers kan de varmes i ovnen hvis de skal serveres lune senere.
  7. Hæld lidt smør/margarine på panden, kom igen dej på, og fortsæt på den måde indtil alle bananpandekagerne er stegt.

Du behøver ikke smelte smør/margarine inden du går i gang, du kan komme en lille klat på panden inden hver omgang pandekager, men ved at smelte det hele på engang sparer du tid, og du slipper for en del stegeos. Til gengæld skal du passe på at panden ikke bliver for varm da smør/margarine så nemt vil branke.

En anden superlækker pandekage variant er amerikanske pandekager. Opskriften på amerikanske pandekager kan du finde ved at følge forrige link.

Ok og hvis det går galt med den første bananpandekage, så husk nu på at pandekager er meget som børneopsdragelse:

Du laver alle fejlene ved det første barn og det kan ikke andet end at gå lidt galt. Nummer 2 går det altid bedre med. Præcis som med pandekager.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Bananpandekager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 38 Review(s)
Print Friendly
strossle

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here