Beyti kebab

Jeg er i det tyrkiske køkken og lave beyti kebab. Og beyti kebab er virkelig klassisk tyrkisk smag. Jeg kunne godt forestille mig et tyrkisk gadekøkken, der lige langede en gang beyti kebab over disken som take away.

Men jeg ved ikke, om det sælges i tyrkiske gadekøkkener. Retten stammer fra den populære restaurant Beyti, som ligger i Istanbul. Det er heraf retten har fået sit navn. Ejeren af restauranten hedder Beyti Güler, og kebab er persisk og betyder grillet kød.

Få endnu mere inspirration fra vores venner fra Gastrofun

beyti kebab

Beyti kebab – opskrift

Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ret: aftensmad, Dessert, Snack
Køkken: Tyrkisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 535kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Beyti kebab består af hakket lammekød – oksekød kan også bruges, men jeg synes, lam er med til at understrege den klassiske tyrkiske smag – lavash (tynde fladbrød), tomatsauce og yoghurt. Her får du min lidt fordanskede version, men stadig tro mod smagen.

Ingredienser

  • spsk. brødkrummer fra hvidt brød f.eks. toast- eller franskbrød
  • ½ spsk. mælk
  • 600 g hakket lammekød
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. røde chiliflager
  • 4-5 tortilla wraps afhængig af størrelse
  • 2 tomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. løgpulver – du kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løg du kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løg, men løgpulveret er hurtigere. Og vi elsker hurtigmums
  • 1 tsk. hvidløgspulver du kan selvfølgelig … same same som med løg
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 4 spsk. yoghurt eller andet surmælksprodukt – jeg bruger skyr eller græsk yoghurt– jeg bruger skyr eller græsk yoghurt (meget tyrkisk)
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Læg brødkrummerne i blød i mælken i et par minutter.
  • Bland lammekød og brødmassen, tilsæt spidskommen, koriander, ½ tsk. friskkværnet peber, chiliflager og lidt salt, og lad farsen hvile i køleskabet i en time.
  • Tænd op i grillen, eller tænd for grillen i ovnen, og varm den op til 180° C.
  • Form farsen til pølser på længde med diameteren på dine tortilla wraps.
  • Læg pølserne på grillen eller på en bageplade, som sættes i ovnen, og lad dem grille i ca. 20 minutter – husk at vende dem ofte.
  • Tilbered imens tomatsaucen ved først at hakke tomaterne.
  • Varm olien ved medium varme, tilsæt tomater, løg- og hvidløgspulver, tomatpuré samt salt og peber, og lad det hele koge et par minutter.
  • Rul pølserne ind i tortilla wraps, studs enderne, og skær dine beyti kebab i mundrette stykker.
  • Servér med yoghurt, tomatsauce og ris – f.eks. som pilaf.

Noter

God appetit!

Nutrition

Kalorier: 535kcal | Kulhydrat: 19g | Protein: 28g | Fedt: 38g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 15g | Kolesterol: 110mg | Natrium: 319mg | Kalium: 559mg | Fiber: 2g | Sukker: 3g | Vitamin C: 11mg | Calcium: 88mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce