Blomkålspizza

Opskrift på blomkålspizza.

blomkålspizza

Blomkålspizza – opskrift

Ret: vegetarisk
Antal: 1 pizzabund
Kalorier: 1728kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du bestemmer som sagt selv fyldet i din pizza. I det her forslag har vi taget udgangspunkt i en klassisk og enkel pizza med skinke, ost og tomat.

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 1-2 fed hvidløg – efter smag og behag
  • 30 g parmesan
  • 30 g mozzarella fast
  • 1 æg
  • 1 tsk. oregano
  • Lidt olie
  • 1 dl pofiber for at suge væsken Pofiber kan købes her
  • 140 g tomatsauce flåede tomater eller tomatpasta/-puré
  • 250 g skinke
  • 100 g mozzarella fast


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 220° C med en bageplade i.
  • Fjern de grønne blade fra blomkålen, og riv den, så den får en struktur ligesom ris – blomkålsris.
  • Kom dine blomkålsris i en skål, overdæk skålen, og stil dem i mikroovnen i ca. fire minutter.
  • Hæld blomkålsrisene ud på et godt sugende viskestykke, og lad dem køle lidt af.
  • Riv imens parmesan og mozzarella, og bland det sammen.
  • Vrid så meget væske ud af blomkålsrisene som muligt ved at vride/presse viskestykket om dem.
  • Bland blomkålsris, (pofiber hvis du har valgt at bruge det), æg, presset hvidløg og oregano grundigt sammen.
  • Pensl med lidt olie på et stykke bagepapir, og fordel og form din blomkålspizzadej på det olierede bagepapir.
  • Fjern evt. overskydende væde ved at duppe din ovnklare pizzabund med køkkenrulle.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, og træk bagepapir og bund over på pladen.
  • Sæt pladen med pizzabunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er blevet let gyldenbrun.
  • Skær imens skinken i strimler, og riv osten.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, og fordel tomatsauce, -puré eller de flåede tomater på pizzabunden.
  • Fordel skinken på pizzabunden og dernæst revet ost.
  • Sæt pizzaen i ovnen i yderligere fem minutter, til osten er smeltet.
  • Eller – som sagt – fordel dit favoritfyld på pizzabunden. En himmerigsmundfuld uden lige.

Nutrition

Kalorier: 1728kcal | Kulhydrat: 127g | Protein: 119g | Fedt: 85g | Mættet fedt: 39g | Flerumættet fedtsyre: 7g | Enkeltumættet fedtsyre: 32g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 442mg | Natrium: 4738mg | Kalium: 4049mg | Fiber: 21g | Sukker: 22g | Vitamin C: 294mg | Calcium: 1311mg | Jern: 10mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Blomkålspizza er nem og hurtig aftensmad

Du kan ikke engang nå at bestille og hente en Vesuvio eller Margherita hos din lokale pizzapusher på den samme tid. Men det er ikke den eneste fordel. For en blomkålspizza er også sundere, uden gluten og har et lavere indhold af stivelse og fedt, men stadig lige så velsmagende, og så er der også en chance for at få nogle sunde grøntsager i den yngre generation.

Det tager vel ca. ½ time at tilberede en blomkålspizza. Nu er det jo ikke sådan, at blomkålen er fyldet i pizzaen. Fyldet bestemmer du selv, det er pizzabunden der er lavet af blomkål – eller rettere sagt revet blomkål aka blomkålsris.

Blomkålspizza er LCHF kost

Netop fordi der ikke er mel (stivelse) i blomkålspizza, er den også velegnet, hvis du gerne vil følge principperne i LCHF kost.

Du skal blot bruge fyld inden for de produktgrupper, som anbefales ved LCHF kost, som f.eks. kød, fisk, skaldyr, æg, grøntsager (dem der vokser over jorden) osv., og undgå de produkter, som det ikke anbefales at indtage, som f.eks. frugt, pasta, ris, rodfrugter osv.

Blomkålspizza har minimalt indhold af kalorier

Endnu en fordel ved blomkålspizza frem for en almindelig pizza er, at den feder meget mindre, da den har et meget lavere indhold af kalorier.

En blomkålspizzadej indeholder pr. 100 g knap 75 kalorier. Til sammenligning indeholder en pizzadej lavet af mel, gær, vand, salt og lidt olie knap 200 kalorier, mens en ganske almindelige købepizzadej fra en dagligvarebutik kommer helt op på knap 250 kalorier – stadig pr. 100 g selvfølgelig. Sagt på en anden måde, du sparer rigtig mange kalorier i det daglige kalorieregnskab ved at lave en blomkålspizza fremfor en normal pizza.

Nedenfor kan du finde en video, som Nicolaj Bach Nielsen har lavet om hvordan man laver blomkålspizza. Noter det dog er en noget større portion han laver end det som opskriften ovenfor er.

Vi anbefaler man går en lillle bitte smule på kompromis med LCHF principperne og benytter pofiber, der er et fiberprodukt lavet på kartofler. Det modvirker den klæge tilstand, som kan være problemet ved en blomkålspizzabund. Du kan købe pofiber her. Det er en rigtig god måde at modvirke den lidt uheldig tendens til for klæge bunde, som til tider kan være problemet ved blomkålspizza.

Så hvis du gerne vil gå ned i vægt, så er blomkålspizzadejen, den du skal vælge, og som du kan se her, er det både nemmere end en hjemmelavet pizzadej, hurtigere end at købepizza og i den grad også væsentligt billigere. Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

6 reaktioner

    1. Hej Tina
      Jeg ved faktisk ikke, om man kan få mozzarella i hele stykker i Danmark. Arla producerer godt nok mozzarella, men i danske supermarkeder sælges den vist kun som revet, hvilket den heldigvis også skal være i blomkålspizzaen her.
      De bedste hilsner
      Johan og hurtigmums

  1. Hej. Jeg har lyst til at prøve din opskrift på blomkålspizza den ser dejlig sprød ud. Jeg har noget Husk fiber kan jeg bruge det i stedet for pofiber. Mange hlsner Vivi

    1. Hej Vivi
      Du kan godt bruge Husk i stedet for Pofiber. Du skal bruge ca. 2 spsk. Husk i stedet for 1 dl Pofiber.
      De bedste hilsner og god fornøjelse
      Beate og hurtigmums

  2. Hej!

    I opskriften på blomkålspizza står der et blomkål. Når jeg bruger blomkålsris, hvor mange dl eller gram skal jeg så bruge???

    Hilsen Vibeke.

    1. Hej Vibeke
      Det har jeg aldrig målt af, men da et blomkålshoved vejer ca. 600-700 g – selvfølgelig afhængig af størrelsen – så vil jeg skyde på, at det også er det, der skal bruges i revet vægt.
      De bedste hilsner
      Beate, Hurtigmums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce