Chana masala

Chana masala er en ret uden kød, men med masser af smag. Den stammer fra det indiske subkontinent og ses især i det indiske og pakistanske køkken.

Retten består blandt andet af en slags kikærter, som kaldes chana. De er mindre end almindelige kikærter, men med en stærkere smag og en fastere konsistens.

Annonce

chana masala

Chana masala – opskrift

Jeg har nu valgt at bruge de almindelige kikærter, som er noget nemmere at få fat i herhjemme. Og det gør bestemt ikke retten dårlig. Der er masser af smag i den på grund af de mange lækre krydderier.

Det skal du bruge til chana masala

  • 3½ dl tørrede kikærter – husk at sætte dem i blød i 6-8 timer, før du bruger dem
  • 2 spsk. olie – ca.
  • 2½ dl løg i tynde skiver
  • 1 tsk. ingefærpasta (hakket ingefær)
  • 1 fed hvidløg
  • 1¼ dl hakkede tomater – friske ikke konserves
  • 1 grøn chili
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 knsp. gurkemeje
  • 1 kanelstang
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 laurbærblad
  • 1¼ dl hakkede løg
  • 1¼ tsk. garam masala krydderiblanding
  • lidt grøntsagsbouillon
  • ¼ tsk. bukkehornsfrø
  • 1-2 tsk. tamarindpasta
  • Salt

Sådan laver du chana masala

  1. Skyl de iblødsatte kikærter i rent vand, kom dem i en gryde med vand, og lad dem koge, til de er møre ca. 30 minutter.
  2. Svits imens løgskiverne gyldne i 1½ tsk. olie.
  3. Tilsæt ingefærpasta og presset hvidløg, og svits et halvt minuts tid.
  4. Tilsæt hakkede tomater og et drys salt.
  5. Hak chilipeberen, og tilsæt den.
  6. Svits til tomaterne er bløde, og den rå smag er væk.
  7. Tilsæt chilipulver og gurkemeje, og svits et halvt minuts tid.
  8. Stil blandingen til side, og lad det køle af.
  9. Svits imens kanelstang, nelliker, kardemomme og laurbærblad i olie.
  10. Tilsæt hakkede løg, og svits, til de er gyldne.
  11. Blend blandingen fra før, tilsæt den, og rør grundigt.
  12. Tilsæt garam masala, og svits et par minutter.
  13. Tilsæt de kogte kikærter og evt. bouillon, hvis det er nødvendigt.
  14. Bring retten i kog, og lad den simre i 3-5 minutter.
  15. Smag til med tamarindpasta.
  16. Drys evt. med lidt friskhakket grønt – koriander, persille eller lignende.

Chana masala kan spises med ris eller paratha.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 40 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Chana masala
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here