Dhal med spinat og tomat

Dhal med spinat og tomat

Dhal med spinat og tomater

Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 3 spsk olie
  • 1 hel rød chili uden kerner hakket fint
  • 2-3 spsk rød karrypasta evt. lidt mindre, hvis den er meget stærk
  • 300 gram røde linser
  • 1 lille bundt frisk koriander kan udelades eller erstattes med andre krydderurter, hvis du ikke kan lide det
  • 6 dl vand
  • 1 dåse kokosmælk 400 ml
  • 1 dåse flåede hakkede tomater (400 gram)
  • 100 gram frisk babyspinat
  • 2 forårsløg hakket fint

Til servering: Naan eller chapati brød, ris og evt. et par skiver citron eller lime



    Sådan gør du

    • Varm olien op i en stor, tykbundet gryde. Når olien er varm tilsættes karrypastaen og den hakkede chili. Lad det stege, indtil du kan dufte, at smagene kommer frem, men lad det endelig ikke brænde.
    • Når krydderierne har stegt lidt tilsættes de røde linser sammen med koriander og lidt salt.
    • Hæld herefter kokosmælken og 6 dl vand over linserne og rør rundt.
    • Bring linserne til kogning og lad dem simre.
    • Tilsæt de flåede tomater til gryden efter 10 minutter og lad herefter linserne simre yderlige 15-20 minutter, indtil massen er tyk og cremet.
    • Tilsæt til sidst spinaten og smag til med salt og peber.
    • Server gerne i dybe skåle sammen med ris eller brød. Afslut med lidt forårsløg og et skvæt frisk citronsaft på toppen.
    Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

    Lidt om vores opskrift på dhal med spinat og tomater

    Dhal – en traditionel ret i det indiske køkken, som regel lavet med linser eller bælgfrugter. Denne med røde linser, spinat og tomat er et helt enkelt, ukompliceret, hjertevarmt og billigt måltid, som vil bringe glæde hos de fleste. Retten fungerer både at blive spist som tilbehør, serveret med ris eller brød til – men jeg kan også godt lide at spise den helt, som den er.

    Om vinteren trænger man tit til tunge simreretter, der kan mætte på en kold aften. Om sommeren trænger man i stedet til noget let og luftigt. Jeg synes, at dhal er en fantastisk type ret, fordi den formår både at være let og frisk, samtidig med at den er varmende og sådan en ret, man virkelig kan hygge om, mens regnen står ned udenfor. Den er derfor på listen over de retter, man kan servere året rundt.

    Denne dhal indeholder røde linser, kokosmælk og flåede tomater, chili og karrypasta. I Indien ville man ofte bruge garam masala og sennepsfrø til at krydre med. Det kan man bruge, hvis man har det, eller man kan eksperimentere med de krydderier, man selv kan lide, men jeg foretrækker ganske enkelt at bruge en købt karrypasta – det er nemt, billigt og fyldt af smag. Dette er næsten så simpel madlavning, som det overhovedet kan blive – så hvis man er interesseret i det indiske køkken, men ikke er helt klar til komplicerede metoder og besvær, så er dette det helt rigtige sted at starte.

    Beate Grandahl

    Beate Grandahl

    Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering




    Se også disse opskrifter

    Cookie indstillinger
    Annonce