Fiskefrikadeller

Det er nemt at lave fiskefrikadeller. Man køber en pakke fiskefars som man laver til frikadeller. Rører et brev hollandaisepulver op med smør og mælk til en sauce. Serverer med en portion ris fra kogepose. Og så er der hurtig aftensmad! Eller …?

Det er faktisk ikke så svært at lave sin egen fiskefars. Og den kan tilmed laves af stort set al slags fisk. Så den opskrift du får herunder er nærmest en grundopskrift så du kan variere i det uendelige og tilsætte lige netop den smag du ønsker.

Tilbehør til fiskefrikadeller

Hvad du serverer til dine hjemmerørte og hjemmelavede fiskefrikadeller er en smagssag. Du kan servere (hjemmelavet) remoulade og brød/kartofler eller persillesauce og kartofler eller ris. Eller som jeg har gjort her: kogte kartofler, en tomatsalat, hollandaisesauce – om jeg lavede den fra bunden? … Den blev smagt til med citron.

fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller – opskriften

Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 308kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Denne opskrift er passer til ca. 15-16 fiskefrikadeller – så der er i hvert fald nok til fire normalt spisende personer. Fiskefarsen må gerne hvile længe – ca. et par timer. Så husk at gå i gang i god tid.

Ingredienser

  • 500 g rå fisk uden skind og ben – jeg brugte slethvar, men har også med godt resultat med kuller og torskefilet. Du kan også blande forskellige fiskearter
  • 2 dl fløde – eventuelt mandlavningsfløde hvis du vil spare på fedtet
  • 1 æg
  • Lidt revet muskat
  • Andre krydderier som for eksempel løg, paprika, karry – jeg bruger gerne løg, men krydderier kan helt udelades
  • Lidt hakket grønt – jeg kom purløg og persille i men det er helt op til dine smagsløg
  • Smør eller olie til stegning
  • Salt og peber efter smag


Sådan gør du

  • Skær fisken i passende stykker, og blend den sej jog tæt med lidt salt.
  • Rør fiskefarsen jævn med fløden.
  • Rør ægget i farsen.
  • Krydr med salt, peber, muskat og evt. andre krydderier.
  • Nu skal farsen hvile køligt. Så låg eller husholdningsfilm over skålen og ind i køleskabet i en 1½ times tid eller mere. I den tid kan du jo evt. gøre dit tilbehør klar.
  • Tag fiskefarsen ud af køleskabet, og tilsæt hakket grønt, og bland det godt.
  • Varm fedstoffet på panden.
  • Form farsen til fiskefrikadeller, og steg dem ved moderat varme i 6-7 minutter på hver side til de er gennemstegte.
  • Nu er der bare tilbage at kalde til bordet og servere med dit lækre tilbehør.

Nutrition

Kalorier: 308kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 28g | Fedt: 22g | Mættet fedt: 13g | Kolesterol: 172mg | Natrium: 100mg | Kalium: 430mg | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 51mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Hvis du vil lave en hjemmelavet remoulade til dine fiskefrikadeller, så er det faktisk ikke så svært. Du skal bruge lidt mayonaise 2-3 spsk, så skal du bruge en dl youghurt natural eller creme fraiche, og så 1-2 spsk finthakkede cornichoner. Bland det hele sammen, og krydr derefter med finthakket purløg, salt, peber og gurkemeje til at få rette farve. Du kan eventuelt eksperimentere med lidt karry eller kapers i de hjemmelavede remoulade.

Velbekomme!

Du kan se andre frikadelleopskrifter her på HurtigMums:

Her er et lille udvalg af opskrifter af andre frikadeller:

Frikadeller – Helt klassiske danske frikadeller. De er lige så gode som de er traditionelle. Se opskriften her.

Græske frikadeller – Nogle laver de græske frikadeller eller keftedes lidt mindre end de danske frikadeller. Men den egentlige forskel ligger i krydringen. Særlig hvidløg, feta-ost og persille kendetegner græske frikadeller. Nå ja og så skal de jo serveres med tzatziki.

Blomkålsfrikadeller – Hvis kød eller fisk ikke lige er dig, eller du vil prøve nogle frikadeller med skrump i, så er blomkålsfrikadeller et rigtig godt valg.

Kyllingefrikadeller – Ja egentlig er kyllingefrikadeller meget som fiskefrikadeller, man har taget en klassisk madret og ændret hovedingrediensen.

Tunfrikadeller – De er jo egentlig fiskefrikadeller, men de har fået sit helt eget navn nemlig tunfrikadeller. De smager dog også noget anderledes end de fiskefrikadeller, som vi normalt på tallerkenen. Du kan se opskriften på tunfrikadeller her.

Albondigas – Dette er en spansk variant af frikadeller serveret i en tomatsovs. Prøv albondigas for en let anden smag på frikadeller fra Spanien.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce