Fyldte champignoner

Fyldte champignoner, der får tænderne til at løbe i vand – Mums! Normalt bliver champignoner serveret som en ingrediens i salater, farsretter, saucer og lignende, men i denne opskrift er de hovedbestanddelen.

Champignonerne her kan spises som en appetitvækker eller som tilbehør sammen med f.eks. en bulgursalat til eksempelvis koteletter. Lav gerne rigeligt – man kan sagtens spise tre hver som tilbehør og endnu flere, hvis det bare er ment som en lille, lækker hapser.

Få endnu mere lækker inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

fyldte champignoner

Fyldte champignoner

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
Antal: 12 portioner
Kalorier: 89kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du skal være meget varsom, når du bager dem. Der er meget væske i champignoner, og render det hele ud under tilberedningen, bliver de ikke så pæne at servere.

Ingredienser

  • 12 hele friske – og gerne store – champignoner. På billedet er brugt brune champignoner
  • 1 spsk. vegetabilsk olie – f.eks. olivenolie
  • 1 spsk. finthakket hvidløg
  • 200 g smøreost
  • ½-¾ dl revet parmesanost
  • ¼ tsk. stødt sort peber
  • ¼ tsk. løgpulver
  • ¼ tsk. stødt cayennepeber


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Rengør champignonerne med et fugtigt stykke køkkenrulle eller med en pensel. De må ikke blive gennemblødte.
  • Bræk stilken forsigtigt af, så svampen bliver hul.
  • Hak stilken fint – efter evt. rod er fjernet.
  • Varm olien ved medium varme i en pande, og tilsæt hvidløg og champignonstilk, indtil al væske er væk – pas på ikke at branke hvidløget.
  • Sæt panden til side, og lad det køle af.
  • Rør flødeosten sammen med champignon og hvidløg, når det er kølet af.
  • Tilsæt parmesanost, peber, løgpulver og cayennepeber, og rør godt.
  • Fyld champignonerne med ostemassen.
  • Sæt de fyldte champignoner på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag de fyldte champignoner i 20 minutter, til de er rygenede varme, og der begynder at komme en anelse væske under. Så er det bare ud med dem, og så er de spiseklar.

Nutrition

Kalorier: 89kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 6g | Fedt: 7g | Mættet fedt: 4g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Kolesterol: 20mg | Natrium: 177mg | Kalium: 81mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 168mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Se evt. dette galleri for endnu mere inspiration

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce