Hvidkålssuppe

hvidkålssuppeHvidkålssuppe er en mættende, nærende og varmende efterårs- eller vintersuppe. Søger du på nettet efter hvidkålssuppe findes der mange varianter. Fra den nemme over den cremede til den gode gammeldags, som tager den tid en god suppe skal tage.

Denne hvidkålssuppe er lidt en blanding af den gode gammeldags – som også visse steder blev kaldt for kludesuppe – og en lidt lettere og måske mere ”moderne” version. Nogle gange må man gå på kompromis. Det er ikke altid, du både kan få hurtigt og mums i samme ret. Men så vil vi hellere have mums i fokus end hurtigt.

hvidkålssuppe

Hvidkålssuppe – opskrift

Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Reelt set kan du koge din hvidkålssuppe på alt slags kød fra kylling over svin til okse. Men skal det være på gammeldaws manér, så skal det være på et stykke gris. Jeg har dog valgt en kyllingesuppe. Har du f.eks. haft lavet høns i asparges, så gem suppen – den kan fryses – så behøver du ikke bruge tid på at koge den, når du skal lave hvidkålssuppe.
Tidligere ville madmor enten have serveret kogeflæsket til eller have smidt en medisterpølse i gryden til slut. Men jeg har valgt en lækker ostepølse i stedet.

Ingredienser

  • 1½-2 l suppe fra en kylling – eller et andet stykke kød
  • 300-350 g hvidkål
  • 150-175 g knoldselleri
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 2 store kartofler
  • 1 suppevisk – 1 porretop selleritop, lidt persille (evt. bredbladet) eller lignende
  • 4 gode pølser
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Varm suppen op til kogepunktet.
  • Gør imens grøntsagerne klar ved at snitte hvidkålen groft – ikke stokken – skrælle selleri, gulerødder og kartofler, og skære dem i chunky stykker og skære porren i tykke skiver.
  • Kom suppevisk og grøntsager i suppen, og lad den koge i 45 minutter, til alt er mørt.
  • Kom pølserne i suppen, 10 minutters tid, før den er færdig.
  • Smag suppen til med salt og peber, og servér med pølsen, groft brød og sennep.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Har du ingen færdiglavet suppe, så kog et stykke kogeflæsk eller lignende i et par liter vand sammen med suppevisk, salt og 10 hele peberkorn i et par timer ved svag varme under låg. Skum suppen, når den er kommet i kog.

Når suppen har kogt i et par timer, tager du den fra varmen og lader fedtet samle sig oven på suppen, så det er lige til at skumme af. Derefter følger du fremgangsmåden herover.

Hvorfor er kål sundt?

Kål er blevet meget in igen og heldigvis for det, for kål er gavnligt for dit helbred. Kål er fyldt med vitaminer, der styrker immunforsvaret og mindsker risikoen for diverse livsstil- og aldersbetingede sygdomme. Endvidere er kål fyldt med kostfibre, der mætter meget, og dermed er medvirkende til, at du kan holde vægten og måske endda tabe dig, hvis du trænger til det.

Kål er den nordiske superfood.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce