Julemarmelade

Julemarmelade – en dejlig vintermarmelade med æble, citron, kanel og masser af små stykker ingefær. Det helt idéelle indslag på morgenbordet i vintermånederne eller som værtindegave til julens arrangementer, hvor den helt sikkert vil bringe glæde.Julemarmelade med æble og ingefær

Hjemmelavet marmelade er super nemt og faktisk slet ikke tidskrævende, som man måske tror – desuden er det en god måde at komme af med sine overmodne frugter, så de ikke ender i skraldespanden. Og så er dette ikke hvilken som helst marmelade – det er faktisk en af mine absolutte yndlingsmarmelader, som jeg laver hver vinter og har stående i køleskabet, så der altid er noget til en søndag morgen, gæster eller bare en pludselig opstået sød tand (det kender vi vist allesammen).

Marmeladen er efter min mening fantastisk, fordi den har sødme fra æblerne og en julet smag fra kanelen, men min yndlingsdel er de små stykker ingefær, som giver lidt at tygge på. Marmeladen smager faktisk lidt som en æblecrumble, synes jeg – og det er da ikke helt dårligt.

Tænk sig BÅDE at kunne mindske madspild OG spise hjemmelavet marmelade på ristet brød med tandsmør… Mmmm!

Hjemmelavet julemarmelade – opskrift til 2 glas

Ingredienser

  • 600 gram æbler, skåret i mindre stykker
  • 1 stort stykke ingefær, skrællet og hakket fint
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 175 gram rørsukker
  • 100 gram sukker
  • 1 dl vand
  • Lidt salt
  • 1-2 tsk kanel (kan udelades eller erstattes med et krydderi, du bedre kan lide)
  • Evt ½ tsk geleringspulver
  • 1 glas skyllet i atamon

Fremgangsmåde

  • Kom æble, citron, ingefær, sukker og vand i en gryde og kog op ved medium varme.
  • Lad koge ca. 30 minutter, indtil æblerne er kogt ud og det hele er kogt sammen.
  • Tag gryden af varmen og tilsæt en lille smule salt og smag til med kanel – så meget eller lidt, som du vil.
  • Tjek konsistensen på marmeladen ved at tage lidt op på en teske og lægge den på en kold tallerken. Hvis konsistensen er lidt for lind, så tilsæt ½ tsk geleringspulver og giv marmeladen et opkog.
  • Hæld på glas skyllet i atamon og opbevar i køleskabet.
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce