Juleretter

Juleretter – Julen er en dejlig tid, og det er en tid på året, hvor traditionen for alvor træder i karakter. Det gælder selvfølgelig med en masse ritualer, såsom kalenderlys, julesokker og adventsgaver, og særligt når det kommer til maden, så er der nogle hele bestemte retter, der kommer igen og igen.

Nedenfor vil du se vores udvalg af opskrifter på juleretter.

Risengrød

Risengrød – Der er ikke noget, der i min verden er mere julet en risengrød. Uanset om det er til lillejuleaften eller bare i en af decemberdagene. Om det er til børnene, til nissen eller bare til os selv, så er risengrød indbegrebet af julen. Hos HurtigMums kan du se en helt traditionel opskrift på risengrød. Du skal blot klikke på indledende link

risengrød

Risalamande

Risalamande – En dag om året byder på risalamande – eller ris a la mande. Så vidt jeg ved betyder det noget lignende ris med mandler, og hakkede mandler er der rigeligt af. Det er dog ikke de hakkede mandler, der interesserer børnene mest, og der er da som regel en af mandlerne, som der ikke er blevet hakket. Der er mange forskellige traditioner om hovedretten juleaften, men risalamande er altid en fast bestanddel af julemåltiddet – lige som mandelgaven. Klik på indledende link for at finde en traditionel opskrift på risalamande og kirsebærsauce.

risalamande

Klatkager

Klatkager – Denne ret er måske ikke den mest julede af det du kan læse om her på siden, men da det lige som risalamande er et produkt af risengrød, så kommer den lige ind her. Klatkager har jeg altid betragtet som en mellemting af risengrød og pandekager. Klatkager kan du finde via indledende link.

klatkager

Flæskesteg

Flæskesteg – En af de traditionelle juleaftenmiddagsmadsretter er flæskesteg. Det er langt fra alle hjem, hvor der serveres flæskesteg, men det er en helt traditionel jule spise. Klik på det indledende link så får du en traditionel  opskrift på flæskesteg. Der er også et par hints til hvordan du får sværen sprød.

flæskesteg

Brunede kartofler

Brunede kartofler – De kommer ofte på bordet, når der også er melede hvide kartofler på julebordet. Som oftest er det dog de brunede kartofler, der er den store favorit. Klik på indledende link for at få opskriften på brunede kartofler.

brunede kartofler
Brunede kartofler

Æbleflæsk

Æbleflæsk – Endnu en helt klassisk ret til juleaften. Serveres ofte som tilbehør til anden. Klik på indledende link for at læse opskrfiten på æbleflæsk.

æbleflæsk

Æbleskiver

Æbleskiver – Det er ikke en af de retter, der hos os serveres juleaften, men til gengæld får vi mange af dem igenem resten af julemåneden. Du kan finde opskriften på æbleskiver ved at klikke på det indledende link.

æbleskiver

Andesteg

Andesteg – Hvad er julen uden andesteg? Hos os er andesteg langt vigtigere end flæskesteg, og det er den både juleaften og 1½ måned tidligere på Mortens Aften. Du kan se HurtigMums opskrift på andesteg her:

andesteg

Gløgg

Gløgg er julens drik. Ja der findes også juleøl, julethe, snaps og andet men det er kun gløgg, der er 100 procent dedikeret juledrik. Her får du opskriften på gløgg, når du vil lave den fra bunden. Vi anbefaler du bruger minimum 4 timer, men gerne op til et døgn på at lave gløgg ekstrakt. Hvis du har travlt så kan du erstatte den hjemmelavede gløgg-ekstrakt med færdiglavet gløgg-ekstrakt.

Nedenfor kan du se et billede af HurtigMums gløgg, og ja det er da næsten umuligt ikke at komme i julestemning:

gløgg

Vaniljekranse

Vaniljekranse er en rigtig julesmåkage. De både smager godt og er fine at se på. Man kan binde et bånd ind igennem småkagerne og lave en sød sløjfe eller hænge dem op, hvis man da ikke skal spise dem allesammen med det samme. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

vaniljekranse

Pebernødder

Pebernødder er så skønne at have i kagedåsen, der står fremme på køkkenbordet. Det passer lige til en lille, lækker julemundfuld for både børn og voksne og nisser. Og så kan I spille Mus med dem, hvis du kender den lille juleleg. Ellers kan du finde den på nettet – den hedder Mus med pebernødder – opskriften på pebernødderne? Den finder du ved at klikke på linket eller billedet.

pebernødder

Brunkager

Brunkager er en anden af de småkager, der hører julen til. De er fyldt med skønne, velsmagende krydderier, der også gør, at julekagebagningen giver duft i hele huset, så julehyggen sig sænker. Klik på link eller billede, så får du opskriften på 100-vis af brune kager.

brunkager

Finskbrød

Finskbrød er vanvittigt kedelige, når du køber dem i dagligvarebutikken. Bager du ikke selv, så gør dig selv den tjeneste at købe dem hos bageren. Men allerbedst bliver de naturligvis, hvis du bager dem selv efter den opskrift, som du finder ved at klikke på linket eller på billedet.

finskbrød

Jødekager

Jødekager er også kommet i dagligvarebutikkerne inden for de sidst par år. Men ligesom med pebernødderne, finskbrødene og brunkagerne kan de ikke måle sig med de hjemmebagte. Dem kan du endda lave i mange forskellige former – ikke kun runde. Så klik på linket eller billedet, lav dejen efter opskriften, og stans juletræer, julehjerter, julestjerner og meget mere ud sammen med børnene.

jødekager

Romkugler

Romkugler er bare én af mange julekugler – spiselige julekugler. Du kan pynte dem med, hvad du vil, krymmel i alverdens julefarver, kokosmel, kakaonibs, lakridspulver eller … Opskriften finder du ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

Daddelkugler

Daddelkugler er en anden af julens kugler, som er til at putte i munden og maven. De indeholder naturligvis dadler – friske dadler. De kan ligesom romkuglerne rulles i, hvad I kan lide. Men klik på linket i starten af denne tekst eller billedet herunder, så får du hele opskriften.

Havregrynskugler

Havregrynskugler er endnu kugle, som er meget nært beslægtet med daddel- og romkuglerne. Her er der så selvfølgelig havregryn i, men igen kan de rulles i en masse herlige sager. Klik på linket eller billedet, og find opskriften på et hav af forskellige havregrynskugler – med kaffe, vanilje, marcipan …

Klejner

Klejner er en julekage, der hverken bliver bagt eller stegt, for den skal nemlig koges. Når du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du både opskriften på ”almindelige” klejner, mønske klejner og en video, hvor du kan se, hvordan du folder ”almindelige” klejner.

Mozartkugler

Mozartkugler – Måske ikke en decideret julekage – men altså det er jo både marcipan og chokolade og dermed konfekt, så den kommer da lige med her. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

mozartkugler

Brun sovs

Brun sovs hører uden tvivl til stegen juleaften, hvad enten det er and eller flæskesteg I spiser hos jer. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

brun sovsRødkålssalat

Rødkålssalat er et lækkert supplement til julemiddagen. Den er både frisk og sund. Klik på linket eller billedet for at komme til opskriften.

rødkålssalat

Sylte

Sylte er en af de hemmelige ingredienser ved julen, som kan gøre det hele så meget bedre. Sådan har jeg det i hvert fald. Men faktisk er der meget delte meninger om sylte. Enten elsker du sylte eller også hader du sylte. For mig bliver der ikke en rigtig god jul uden en god hjemmelavet sylte. Så simpelt er det. Nedenfor kan du se vores version af sylte, hvis du klikker dig ind af indledende link, så kan du finde opskriften på hjemmelavet sylte.

sylte

Fedtebrød

Fedtebrød – Her får du den helt klassiske opskrift på fedtebrød. Udover fedtebrød er en toplækker julekageret, så tager det kun 25 minutter at lave fedtebrød. Nedenfor kan du se et billede af fedtebrød, og hvis du vil prøve opskriften, så skal du bare klikke på indledende link.

fedtebrød

Juleboller

Juleboller er lige som så meget andet i julen anderledes. De her juleboller er lavet med kardemomme, rosiner og sukat. De er de perfekte boller for juleelskeren. Find opskriften på juleboller her.

juleboller

Juleretter siden opdateres løbende

Men det er nok mest i december-månederne vi kommer til at opdatere denne side med juleretter!

Cookie indstillinger
Annonce