Kylling i fad

En af de gode ting ved kylling i fad – i hvert fald denne variant – er, at alt kastes i samme fad, gryde eller stegeso og tilberedes. Det sparer opvask. En anden fordel er, at retten er hurtigtig lavet, og sidst, men ikke mindst, det smager mums!

Når jeg laver denne ret bruger jeg en støbejernsgryde. Der er god plads, og den kan gå direkte fra komfuret og lige ind i ovnen. Det er helt klart en fordel. Både fordi det igen sparer opvask, men også fordi du får al smag med. Der går ikke noget til spilde, når ingredienserne skal hældes over i et andet fad.

Få lidt ekstra inspiration med på vejen af vores super gode venner fra Gastrofun

kylling i fad

Kylling i fad – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: aftensmad, Forret, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 419kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Til denne ret kan du bruge 1 hel kylling, som du parterer, inden du kommer den i gryden, eller du kan bruge brystfileter. Jeg bruger det sidste, for så skærer jeg stegetiden betydeligt ned.

Ingredienser

  • 2 skalotteløg eller et rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 2 spsk. olivenolie
  • 15 g smør eller margarine
  • 20 cherrytomater – helst på stilk og helst økologiske
  • Lidt timiankviste
  • 2 dl tør hvidvin
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Jeg starter med at hakke løg og hvidløg fint.
  • Så pudser jeg lige kyllingekødet af, så der ikke er noget synligt fedt eller blodrester.
  • Ovnen tændes på 180° C.
  • Kyllingestykkerne bliver herefter brunet af i gryden (på komfuret) i en blanding af olie og margarine.
  • Løgene smides i og bruner med i et par minutter.
  • Jeg krydrer med lidt salt og peber, og så kommer turen til hele, skyllede cherrytomater med stilk, timiankvistene og til sidst hvidvinen.
  • Jeg lægger låg på gryden og sætter den i den forvarmede ovn. Her står den og hygger sig i ca. 25 minutter.
  • Imens den gør det, laver jeg en salat af, hvad jeg har på lager. Det kunne f.eks. være en bulgursalat eller en spidskålssalat.
  • Når kyllingen har været i ovnen i sine 25 minutter, er maden klar. Jeg serverer som regel også brød Men ris eller pilaf kunne også være et fint alternativ.
  • Bruger du en hel, parteret kylling, skal den have ca. 1 time.

Noter

De ”store” kokke siger, at man skal kunne spise alt, hvad der er på tallerkenen. Jeg vil ikke anbefale at spise tomatstilkene, men de ser altså hammer godt ud i retten.
Kylling i fad er så hurtig at tilberede, at den egner sig fint til hverdagsmad. Men samtidig smager den så lækkert, at den sagtens kan bruges som gæstebud eller søndagsmiddagen. Et sådan måltid skal afsluttes med manér. Derfor vil jeg også tillade mig at anbefale en dessert. Hindbærmousse. Hindbærmousse smager forfriskende lækkert. Og den kan både laves af frosne og af friske bær.

Nutrition

Kalorier: 419kcal | Kulhydrat: 7g | Protein: 29g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 121mg | Natrium: 137mg | Kalium: 564mg | Fiber: 1g | Sukker: 4g | Vitamin C: 15mg | Calcium: 35mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Vin til kylling i fad 🙂

Når der skal vin på bordet, er en hvidvin brygget på chardonnay- eller rieslingdruen velegnet. Er du mere til rødvin, så vælg en Beaujolais.

Til desserten kan du servere en let, sød vin. For eksempel moscato d’asti eller en sød rieslingvin.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce