Kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller er igen én af de retter, hvor du kan få brugt nogle af dine rester og få lidt ”skjulte” grøntsager i ungerne. Hakket kyllingekød er meget neutralt i smagen, så derfor kan du med fordel selv tune dem i den retning, du synes eller har råvarer til.

Kyllingefrikadeller er i sagens natur frikadeller lavet af en fars blandet på hakket kyllingekød. Her slutter så alle ensretninger. For om muligt er der lige så mange, måske endda endnu flere, måder at lave kyllingefrikadeller på end almindelige frikadeller. Når det så er sagt, så kan du naturligvis også bruge opskriften herunder til frikadeller lavet af hakket svin eller hakket svin og kalv.

kyllingefrikadeller

Kyllingefrikadeller – opskrift

Som nævnt kan du tilsætte lige nøjagtig de krydderier – paprika, karry, chili – som du eller I kan lide. Ligeledes kan du tilsætte grøntsager – gulerødder, broccoli, peberfrugt – og krydderurter – purløg, persille, dild – helt, som du har lyst til. Opskriften her er en børnevenlig version uden chili, hvidløg eller andre stærke sager.

Ingredienser til 4 personer – og så måske en enkelt til madpakken

  • 1 løg
  • 2-3 gulerødder afhængig af størrelse
  • 400 g hakket kylling
  • 3 spsk. mel eller havregryn
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. klippet purløg
  • 1 dl vand
  • Olie, margarine eller smør til stegning eller en blanding af olie og margarine/smør
  • Salt og peber

Sådan laver du kyllingefrikadeller

  1. Pil, og hak løget fint – det kan evt. rives, hvis der er børn, der ikke kan lide de hele løgstykker.
  2. Skræl, og riv gulerødderne.
  3. Bland grøntsagerne med hakket kylling, og tilsæt også mel, hakket persille og hakket purløg, og rør det sammen til en ensartet fars.
  4. Tilsæt så meget vand, at farsen bliver sammenhængende og fast. Krydr med salt og peber.
  5. Form farsen til frikadeller med en ske – eller teske, hvis du ønsker minifrikadeller – og steg dem i fedtstoffet.
  6. Vend frikadellerne, når de er brune, og steg færdige på den anden side. Vend evt. en enkelt gang undervejs.

Hvis du bruger andre slags grønsager end gulerødder og løg, så brug i alt ca. halvt så mange grøntsager som kød – i dette tilfælde ca. 200 g (+/-).


Det kan være svært at angive helt, hvor meget vand der skal til, fordi det afhænger af grøntsagernes saftighed. Jo saftigere de er, jo mindre vand skal du bruge.

Tip: Frikadellefars – både af svin/kalv og kylling – bliver mere lind og porøs, når der ikke tilsættes æg, end hvis der gør. Hvis du skal bruge frikadellerne til pålæg og gerne vil have en mere fast frikadelle, kan du derfor med fordel komme et æg i og selvsagt mindre vand.

Tilbehør til kyllingefrikadeller

Bruger du ikke kun frikadellerne til madpakken, skal der naturligvis tilbehør til. På billedet er de serveret med en sweet and sour sauce og brasede kartofler. Men du kan også servere kyllingefrikadellerne med traditionelt kyllingetilbehør, som brun sovs, agurkesalat og kogte kartofler.

Men egentlig er de meget taknemmelig – nøjagtig som frikadeller lavet på den gode gammeldags måde, så tilbehøret er helt op til dig.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kyllingefrikadeller
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Print Friendly
strossle

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here