Linsesuppe

Linsesuppe – Jeg tror at linser – ligesom bønner (ikke de grønne haricots verts, men kidney-, pinto-, hvide bønner osv.) – er en råvare, man skal vokse sig til at kunne lide. Jeg kender i hvert fald ikke ret mange børn, der ”er store nok” til at kunne spise linser – eller bønner for den sags skyld. Men denne linsesuppe kan måske få dem til at vokse det sidste stykke.

Linser tilhører ærteblomstfamilien. Det er en plante, der bliver dyrket og er blevet det i flere tusinde år, og den findes i et hav af afarter. Det er frøene fra planten, der spises, og de er ekstremt proteinrige. Det er også derfor, at mange vegetarer spiser dem, da de jo ikke får protein fra kød.

Annonce

Der er mange måder at tilberede linser på, og nogle af dem er mere velsmagende end andre. Men uanset hvad så tager det ikke særlig lang tid at tilberede linser. De skal ikke – som mange fejlagtigt tror – sættes i blød i flere timer eller halve døgn, inden de kan bruges. De skal blot skylles og derefter koges i ca. 20 minutter.

linsesuppeLinsesuppe – opskrift

Denne linsesuppe er endnu hurtigere at lave, for den er lavet på linser fra dåse, og de er kogt i forvejen. Suppen er en virkelig velsmagende måde at tilberede linser på. Suppen mætter godt og kan sagtens stå alene til et aftensmåltid måske med et stykke groft brød til.

Det skal du bruge til linsesuppe til 4 personer

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 ds. flåede tomater – gerne hakkede, ellers gør det selv
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. tørret timian
  • ¾ dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse grønne linser
  • Lidt frisk persille
  • Salt og peber

Sådan laver du linsesuppe

  1. Pil, og hak løg og hvidløg, og skræl guleroden, og skær den i små tern.
  2. Varm olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og gulerod.
  3. Tilsæt tomater, laurbær, timian og bouillon, og lad suppen koge op.
  4. Hæld imens linserne i en sigte, og lad dem dryppe af.
  5. Tilsæt linserne, og kog suppen igennem, til gulerødderne er møre, eller linserne er blevet varme, hvilken af delene, der nu kommer sidst.
  6. Smag linsesuppen til med salt og peber, og servér den med et drys hakket persille og evt. brød. Husk at fjerne laurbærbladet.

Tip I: Vil du bruge tørrede linser, lader du bare suppen koge i 20 minutter, efter linserne er tilsat. Husk at skylle dem, før du kommer dem i.

Tip II: Hvis du bruger tørrede linser, kan du stille dem i blød i nogle timer, så kan du halvere kogetiden. Det kan være praktisk, hvis maden skal være endnu hurtigere på bordet.

Tip III: Du kan også bruge røde linser – det bliver linsesuppen ikke mere rød af nærmere tværtimod, men det smager lige så godt.

Hvorfor skal du skylle linser?

Du skal skylle linserne inden brug, fordi de kan være fyldt med støv. Du kommer dem bare i en sigte, og skyller dem igennem den. Prøv at lade en skål stå under, og se selv hvor grumset skyllevandet bliver.

Se også vores lækre opskrift på rød linsesuppe med ingefær i.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Linsesuppe
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here