Risengrød

risengrød

Risengrød – en nem opskrift

Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time
Ret: aftensmad
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 892kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du vil lave din risengrød under dynen, skal du starte et par timer i forvejen.

Ingredienser

  • 200 g grødris
  • 3 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • l sødmælk
  • Kanelsukker
  • Smør

Sådan gør du

  • Hæld risene, salt og vandet i gryden, bring det i kog, og lad det koge i 3-4 minutter.
  • Hæld nu mælk i, og bring det atter i kog under omrøring.
  • Lad det hele koge under jævnlig omrøring i ca. 45 minutter ved jævn varme til grøden har fået den rigtige tykkelse.
  • Servér med kanelsukker – beregn 1 spsk. sukker til 1 tsk. kanel – og en klat smør.
  • Hvis du vil lave din risengrød under dynen, er det det mellem pkt. 2 og 3 du lægger den i seng. Læg låget på gryden, og sæt den midt i sengen på et tykt, uldent tæppe. Pak tæppet omkring gryden og dernæst dynen, og lad det stå i 1½-2 timer og aldrig mere end 3 timer da du så risikerer at temperaturen falder og grøden bliver sundhedsskadelig.

Nutrition

Kalorier: 892kcal | Kulhydrat: 96g | Protein: 55g | Fedt: 33g | Mættet fedt: 19g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 9g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 120mg | Natrium: 922mg | Kalium: 2240mg | Fiber: 3g | Sukker: 76g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 1827mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Risengrød – Julens allervigtigste ret! På loftet sidder nissen, og han kan hænde at blive ondsindet hvis ikke han bliver trakteret med risengrød – i hvert fald i december måned. Derfor gør vi præcis det den 1. december så vi er sikre på at der ikke bliver for mange nisse-narrestreger i løbet af denne travle julemåned.

Vi laver selvfølgelig rigeligt så der er mad nok til hele af familien og måske til klatkager dagen efter. Og risengrød er jo dejlig nem mad at lave og at rydde op efter.

Risengrød under dynen eller den hurtige

Det tager heller ikke specielt lang tid at tilberede risengrød. Især ikke hvis du vælger at bruge Minutris som er forkogte grødris der af samme grund ikke skal koge mere end små fem minutter. Meeeeen den ”rigtig” hjemmelavede risengrød er nu bedre.

Den eneste ulempe er at der skal røres, røres og røres for at den ikke svider på. Det kan du komme uden om hvis du laver risengrøden under dynen, så står den og koger tyk uden at svide på og skal blot have et opkog lige inden servering. Men nu skal du have opskriften på almindelig tilberedt risengrød.

Du skal beregne længere tid under dynen/på komfuret hvis du laver større portioner. Du kan selvfølgelig også bruge denne opskrift i forbindelse med risalamande.

Mælkeallergi / Laktoseintolerans – Erstatningstip

Hvis du lider af mælkeallergi, så kan du benytte rismælk eller soyamælk som erstatning for den normale mælk. Anbefalingen herfra er rismælk, da smagen fra soyamælk godt kan være ret meget anderledes.

risengrød med topping

God jul, og husk nu nissen!

Forberedelsestid: Ingen

Tilberedningstid: 1 time

Nedenfor kan du finde en videoopskrift fra Madhjælp med lidt tips og tricks til risengrøden.

Sidst opdateret: 1. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter