Sprødstegt aubergine

Sidst opdateret: 2. maj 2020

Sponsoreret indhold

Michael S. Hansen har skrevet til os med denne opskrift. Vi prøvede den selv, og vi syntes faktisk, at den er rigtig god til inspiration og madglæde. Her får du opskriften på sprødstegt aubergine.

sprødstegt aubergine

Ingredienser:

1 hel Aubergine jo større jo bedre

Hvedemel cirka en kop

2-3 rød chilli

1 æg

2 fed hvidløg

Salt og peber

Jordnøddeolie og lidt smør til stegning

Sådan laver du sprødstegt aubergine

1: Start med at hakke rød Chilli, kvas hvidløg og hak fint og smid det hele i en frysepose med mel, salt og peber dette går hurtigt.

2: Skræl Auberginen, fjern den fine sort lilla skal og skær i små tynde skiver, de må ikke være over 2 cm tykke. Det er min erfaring hvis de bliver for tykke at de opsuger for meget olie og derved bliver hele retten for fed er ikke meningen at den skal have konsistens som en karklud den skal være sprød uden at være for hård.

3: Tag dine skrællede aubergine stykker og kast dem i posen med melet, ryst den og lad den stå i cirka 30 minutter. Mens det står der og trækker ved stuetemperatur, bruger jeg som regel tiden til at spille terning på nettet, bedste sted at lære er på crapsgeeks.dk.

 Hvordan spiller man craps? spørger i sikkert og der er det jo dejligt der også er en guide på den side der viser hvordan man gør så det er bare i gang og vinde nogle knaster eller øve sig før næste tur på kasino.

4: Varm ovnen op til 240 grader med risten i, dette er udelukkende for at holde auberginestykkerne der bliver færdige varme, uden de bliver bløde.

5: Hæld jordnøddeolien i en pande med lidt smør, cirka 3-4 cm dybt og varm det godt op til medium højt cirka mellem 8-10 ud af 12 eller tilsvarende.

6: Tag dine skivede aubergine og fordel dem i panden, pas på fingrende og forsøg at undgå det skvulper, da det er utroligt varmt. Det letteste er at lægge en af gangen på panden med to gafler for 100% kontrol gælder det samme når de tages af.

7: Auberginerne skal have cirka 1 minut på hver sin side, alt efter tykkelsen. Det vigtigste er de ikke er bløde og våde, de skal være stegte. Derfor er det også vigtigt de ikke er for tykke.

8: Læg Auberginerne til tørre på køkkenrulle og dup begge sider til de er helt tørre. Hold varmen på dem ved at lægge dem i den forvarmede ovn til alle auberginerne i fryseposen er stegt færdige og server gerne med en lækker salat eller spicy chicken wings.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums