Sund banankage

Sponsoreret indhold

Det er efterhånden blevet en kunstart at skabe opskrifter, hvor man tager en populær ret eller kager og giver et sundere alternativ. Ofte vil det resultere i en lidt skuffende oplevelse, men her har vi skabt en sund banankage, der helt sikkert ikke vil skuffe dig!  Derudover betyder de færre kalorier også, at du kan spise mere af den uden at skulle bekymre dig om vægten. Du kan også læse den originale opskrift på banankage her.

Før vi går i gang er det vigtigt, at du slapper helt af og sørger for, at du ikke skal stresse over at skulle til at bage. Det er vigtigt at tage sig god tid og skabe en hyggelig stemning for at opnå det bedste resultat.

Ingredienser:

  • 3 æg
  • 2 spsk kokosolie (smeltet)
  • 250 gram banan (svarer til 3 små bananer)
  • 100 gram dadler
  • 1 knivsspids salt
  • 100 gram mandler
  • 50 gram groft hakket mørk chokolade (helst 80% eller mere)
  • 50 gram mørk chokolade til topping

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen og indstil den på 160 grader – det er vigtigt, at du gør dette som det første, da ovnen skal være forvarm.
  • Hak mandlerne (hvis du ikke er så glad for nødder kan du også blende dem til mandelmel. Derudover skal dadlerne også blendes.
  • Mos dine bananer med en gaffel.
  • Bland mandler, salt, æg, dadler, kokosolie og de moste bananer i en skål.
  • Hæld blandingen i en passende lille form – husk bagepapir!
  • Nu skal kagen bages i 45 min. eller indtil den er fast og gylden.
  • I de 45 minutter, hvor du skal have tiden til at gå indtil du kan færdiggøre din lækre banankage, kan du med fordel lave noget som du holder af. Skab en hyggelig stemning foran fjernsynet, din computer eller lignende, hvor du eksempelvis kan hygge på dit online casino. Lige nu giver Spilnu velkomstbonus som du med fordel kan benytte dig af.
  • Hvis du har gjort som foreslået, vil du overraske dig over, hvor hurtigt de 45 min. er gået. Dernæst tager du kagen ud af ovnen og fordeler de sidste 50 gram chokolade oven på kagen, så det smelter. Husk at smør det ud, så du får en fin og jævn overflade.

Du kan du spise kagen, servere den for dine gæster osv. Et godt tip er at lade kagen stå i køleskabet natten over, hvilket vil give den en rigtig god konsistens og samtidig sørge for at det øverste lag chokolade størkner fint. God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Temaartikler fra HurtigMums