Sunde pandekager

Sunde pandekager – Der findes ikke usunde pandekager. Ordet ’usund’ betyder skadelig, og der findes ikke skadelige pandekager. Det er bare min mening. Så længe du spiser med måde vel at mærke, for selvfølgelig er der da en del kalorier i, og for mange kan have en uheldig virkning på din vægt og dine organer, og det kan være skadeligt for dit helbred.

Når det så er sagt, så burde der jo heller ikke findes sunde pandekager … eller? Madpandekager måske? Men madpandekager er jo ikke ”rigtige” pandekager, vel?

Sunde pandekager – opskrift

Der er ikke meget sukker i de her pandekager og heller ikke meget fedtstof, men der er sesamolie og sesamfrø i – og det er da sundt.

sunde pandekager

Ingredienser til 8-10 pandekager

  • 1 spsk. sukker
  • 125 g mel
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sesamfrø

Sådan laver du de sunde pandekager

  1. Rør sukkeret i melet, og pisk mælken i lidt ad gangen.
  2. Tilsæt æggene et ad gangen.
  3. Rør til sidst olien i, og stil dejen til side i ½ times tid.
  4. Rist imens sesamfrøene på en tør pande, til de dufter, og kom dem i dejen, inden du går i gang med at stege pandekagerne.
  5. Brug en pandekagepande med slip let-belægning, så du ikke behøver at bruge margarine eller smør til at stege i.
  6. Kom ca. ½ dl dej på panden – mængden afhænger selvfølgelig af pandens diameter, men pandekagerne skal ikke være for tykke. Dreje panden rundt, så dejen fordeler sig over hele panden.
  7. Steg på begge sider, til pandekagen har fået den rigtige pandekagefarve.
  8. Hold pandekagerne lune ved at lægge dem på en tallerken og dække med stanniol.

De lune pandekager serveres med is, ribspuré og kakaonibs. På billedet er den serveret med hjemmelavet frugt-is.

Ribspuréen laver du ved at komme 400 g ribs – friske eller optøde – i en skål og komme 3 spsk. sukker over. Lad det gerne stå og trække, evt. imens du laver pandekagerne. Blend ribs og sukker til en grov puré, og smag til med mere sukker.

I stedet for ribs kan du også bruge solbær, hindbær, brombær eller andre bær.

Tip: Pandekagerne smager også godt kolde, men så får du ikke den dér indbydende smeltende is, som når du lægger en kugle is på en lun pandekage. Og som kan bruges som en slags sovs til at dyppe pandekagen i.

Sunde pandekager til allergikere

Har du mælke- eller glutenallergi, eller har du diabetes, kan man selvfølgelig godt snakke om usunde og sunde pandekager. Da mælk, mel eller sukker i så fald vil være skadeligt for dit helbred eller velbefindende.

Har du mælke-/laktoseallergi kan du i stedet for mælk bruge vand, 2 dl vand og 1 dl øl eller kokosmælk. Kokosmælken giver en anden, men bestemt ikke dårlig smag. Og isen skal selvfølgelig være laktosefri.

Kan du ikke tåle mel, så prøv at tilberede pandekagerne med 150 g havregryn i stedet for. Er det sukkeret, der er problemet, så brug for eksempel kokossukker i stedet. Og huske også, at tilbehøret skal være sukkerfrit.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Hvis du er ude efter en helt klassisk opskrift på pandekager a la dem man ofte kalder Rasmus Klump pandekager, så kan du finde dem ved at klikke på denne opskrift: Pandekager.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Sunde pandekager
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly
strossle

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here