Tikka masala

Chicken tikka masala er en jævnt stærk ret. Du kan selvfølgelig selv styre styrken ved at komme mere eller mindre af de stærke sager i.

Denne rige og cremede smagfulde Chicken tikka masala opskrift kan konkurrere med enhver indisk restaurant! Hvorfor gå ud og spise indisk, når du kan lave Tikka Masale bedre derhjemme! Med aromatiske gyldne kyllingestykker, der søber sig i en utrolig karrysauce, er denne Chicken Tikka Masala-opskrift en af ​​de bedste, du kommer til at prøve! Så er der ikke sagt for meget eller for lidt!

tikka masala

Chicken tikka masala – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 207kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg synes godt det må prikke lidt i læberne, så længe maden ikke bare er stærk, men også smager af noget. Det gør den chicken tikka masala, du får opskriften på her.

Ingredienser

  • 2 spsk. sesamolie eller olivenolie
  • 1 løg
  • 2 rød chilipeber her kan du virkelig gøre noget for styrken ved at vælge en mild stærk eller stærkere chili. Der findes så mange typer. Jeg plejer at bruge jalapenos
  • 2-3 cm frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk. chilipulver
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. garam masala
  • 1 spsk. brun farin – også kaldet puddersukker
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 ds. flåede tomater
  • 600 g kyllingefilet
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 tsk. karry
  • 4 spsk. creme fraiche – ikke for mager for så skiller sovsen
  • 1 bundt koriander … burde det have været men mine gener er ikke til koriander, så jeg har brugt bredbladet persille
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Start bare med at koge nogle ris, hvis I skal have ris til, for de tager længere tid at tilberede end kyllingen.
  • Pil løget, og skær det i skiver.
  • Varm de 2 spsk. olie i en støbejernsgryde, og svits løgene kort.
  • Hak imens chilien – du bestemmer selv, om du vil fjerne kerner, de kan sagtens komme med i gryden.
  • Skræl ingefæren, og hak den.
  • Kom hakket chili og ingefær samt presset hvidløg ned til løgene, og steg et par minutter.
  • Tilsæt chilipulver, gurkemeje, garam masala og den brune farin.
  • Krydr med salt og peber, og steg videre et par minutter, mens du rører rundt i gryden – nu begynder du at kunne mærke en forandring i dine luftveje.
  • Tilsæt tomatpure og flåede tomater.
  • Lad hele herligheden simre et par minutter.
  • Blend sovsen.
  • Skær kyllingefileterne i strimler, og brun dem i kokosolien.
  • Tilsæt karry, og lad det riste med ½ minuts tid. Det må ikke branke.
  • Bland sovs og kylling, og lad det simre i 10 minutters tid, til kyllingen er gennemstegt.
  • Skyl og hak persillen/korianderen og vend det meste af det i sammen med creme fraiche.
  • Smag til, og servér med hakket persille/koriander og kogte ris eller chapati.

Noter

Tip: Brænder det for meget i munden, så drik mælk til. Fedtet i mælken indkapsler det stærke stof, capsaicin, som chilien indeholder.

Nutrition

Kalorier: 207kcal | Kulhydrat: 6g | Protein: 33g | Fedt: 5g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 2g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 96mg | Natrium: 182mg | Kalium: 774mg | Fiber: 2g | Sukker: 4g | Vitamin C: 83mg | Calcium: 18mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvor stammer tikka masala fra?

Tikka masala – Der er stor uenighed om, hvor tikka masala – nok mest kendt som chicken tikka masala – stammer fra. Skotland vil gerne tage æren, og det vil Indien også. Men sådan er det jo tit med de gode ting. Dem vil alle gerne tage æren for.

Hvad er masala?

Chicken tikka masala hører nemlig til blandt ”gode ting”. Helt personligt hælder jeg mest til, at retten er indisk, fordi masala betyder krydderier på hindi og tikka er en slags indisk appetizer. Ydermere bruges der garam masala i retten, som er en indisk krydderiblanding.

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce