2 madtrends i dagens Danmark

Reklame

I dag skal alt helst gå hurtigt, og vi stresser derud af uden at mærke efter, hvordan vi har det. Familien sidder med hver sin skærm, og ingen taler sammen. Vi er asociale sammen – eller er vi? Det er let at fokusere på alt det negative ved den stigende digitalisering af vores hverdag, og vores tid sammen, men måske er det ikke kun negativt? Man kan også vælge at fokusere mere på alle de positive sider af den digitale teknologi og sociale medier. Ja, det har ændret på vores måde at socialisere på, men ikke altid i en negativ retning. Det er i dag muligt at kommunikere på tværs af landegrænser, internationale have og på tværs af aldersgrupper og interesser. Vi kan handle ind på nettet, og derved få mere tid sammen med vores familie, venner og dem vi elsker. Vi kan forudbestille ting og vi kan undersøge ting og emner, uden at vi er nødsaget til at begive os ud af hjemmet – og det kan der være mange positive ting i: vi er mere fleksible i hverdagen, vi kan ordne flere ting på samme tid, vi kan skabe venskaber og forhold over lange afstande, vi kan bruge tiden på andet end praktiske gøremål og vi kan lære en masse, vi ellers ikke ville lære.

 

Hurtig mad eller slow food?

Hvad betyder digitaliseringen for vores måde at samles om maden på? Selvom ”double-screening” kan være et problem, så er der også mange positive effekter af tidens digitalisering. To tendenser kan især fremhæves – stigningen i efterspørgsel af sund fast food og ’slow food’.

Med de nye medier, og de nye krav til ’convenience’, har utallige nye virksomheder og markeder set dagens lys. I USA har Amazon især været et storspiller og herhjemme er både online supermarkeder (så som fx Nemlig) og måltidskasser eksploderet i salg. Noget nyt er dog, at vi i stigende grad vil have sund fastfood. Det er ikke nok, at det er let og hurtigt længere.

Når vi ikke vælger den hurtige løsning, er den anden tendens, at vi skal dvæle ved madlavningen som en slags meditativ begivenhed – dette er indbegrebet af slow food tendensen. Slow food er lokale råvarer, langsom tilberedning og opmærksomhed.

 

Spaghetti og hygge

Når familien skal hygge i nutidens digitaliserede verden, falder valget derfor på enten den hurtige løsning med (sund) fast food eller på slow food søndagen, hvor maden simrer langsomt derud af, mens duften spreder sig i hjemmet.

Når man bestiller maden online eller køber den færdiglavet med hjem fra supermarkedet, har man pludselig også tid til mere hygge med familien – fx i form af videospil, brætspil eller fx spil online. På Slotsia kan man fx prøve et stort udvalg af casino spil helt gratis, mens man varmer spaghettien fra Irma op.

Man kan også tilbringe en hel søndag, med en steg i ovnen, med at spille sammen og koble af. Der er derfor en del positive aspekter af vores moderne digitalisering, hvis man vel og mærke anvender den til at skabe et fællesskab i den travle hverdag.

Læs også guiden her på siden til at få rabatkoder til Wolt.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums