3 tips til en mere vegansk livsstil

Dette indhold er sponsoreret

Det er blevet populært at nedprioritere kød i dagligdagens madlavning. Flere og flere beslutter sig for at leve enten vegetarisk eller vegansk. Dette er der flere gode grunde til. Dels har det betydning for klimaet, men også for dyrevelfærden. Hvis du mangler inspiration til at komme i gang med en mere vegansk livsstil, får du 3 tips i nedenstående artikel.

Veganske måltidskasser

Mange mennesker lever en travl hverdag, hvortil det kan være svært at finde overskud til madlavningen. Hvis man ovenikøbet vil prøve at leve en vegansk livsstil, kan dette forekomme uoverskueligt, da man naturligvis skal være opmærksom på, at man ikke benytter animalske produkter i madlavningen. Hvem kender ikke til følelsen af at stå frustreret i supermarkedet, og føle sig ideforladt omkring dagens aftensmad? Løsningen på dette problem kunne være måltidskasser vegansk. Måske kender du allerede til konceptet ved måltidskasser. Kasserne indeholder råvarer, samt opskrifter. På den måde undgår man at skulle forholde sig til overvejelser og påfund omkring aftensmaden. 

Vegansk madplan

En madplan vil kunne være med til at danne et overblik over, om du får en varieret kost. Du kan for eksempel lægge planen sidst på ugen, og have en fast indkøbsdag. Dermed undgår du fristelser og impulskøb i løbet af ugen. Når man lever en vegansk livsstil, er det vigtigt at huske på for eksempel at få nok proteiner. Disse opnår du nemlig ikke gennem kød, når du lever vegansk. Linser, bønner og kikærter er proteinholdige, og derfor er det en god ide at inddrage disse i din madplan. For eksempel kan du lave falafler, dahl, salater eller supper. Hvis du måske blot ønsker at spise mere vegansk, kan du for eksempel vælge at planlægge én til to kødfrie dage om ugen. 

Plantebaserede drikke

For veganere er plantebaserede drikke ideelle, da de fungerer som et slags alternativ til komælk. Plantedrikkene er baseret på korn, nødder eller bælgfrugter. De findes i mange forskellige varianter; soya-, havre- og mandel-drik. Det gode ved de plantebaserede drikke er, at de er frie for laktose. Plantedrikken kan samtidig holde sig i lang tid. Man kan enten købe plantedrik i et supermarked, eller finde en opskrift og lave det selv. Du kan for eksempel bruge en plantebaseret drik over dine havregryn, eller til din kaffe. Dog skal man være opmærksom på, at de som udgangspunkt ikke indeholder en række næringsstoffer, såsom calcium, eller vitamin B12. 

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums