Bruger du kun mikroovnen til at varme resterne fra i går, optøning og popcorn? Det er fjollet, for du kan lave rigtig mange retter i din mikroovn – selvfølgelig ikke til store selskaber, men heller ikke kun til dig selv og måske din bedre halvdel. Du kan sagtes lave et middagsmåltid til 4 personer i den.

Her får du bare nogle få af de retter, du kan tilberede i din mikrobølgeovn, der findes rigtig mange andre.

Havregrød

Havregrøden til morgenmaden er praktisk nok at tilberede i mikroovnen, for så kan du gøre dig klar til at skulle ud ad døren uden at skulle spekulere på, om havregrøden nu brænder på. Klikker du på linket herover eller billedet herunder får du opskriften på havregrød – både den på komfuret og den i mikroovnen. Her får du også forslag til anden topping end smør og sukker.

havregrød

Røræg

Røræg tager ikke specielt lang tid at tilberede på komfuret, men der er da lidt tid at spare ved at komme den i mikroovnen, samtidig med at hvis du er ved at tilberede den helt store brunch, så behøver du ikke tænke på mere på den. Klik på linket i starte af teksten eller på billedet herunder, så får du opskriften på røræg i ovn, på pande og – selvfølgelig – i mikroovn.

røræg

Farsbrød

Farsbrød lavet i mikroovnen tager ca. 20 minutter at lave, hvor det i ovnen varer 1 times tid. Så her er der virkelig tid at spare. Du skal blot sørge for at lave ”brødet” lidt fladere end dit ”almindelige” farsbrød. Og så skal du lade raspen stå i blød i ½-1 dl vand i 10 minutters tid, inden du rører farsen. Farsbrødet skal have 8-10 minutter tildækket ved 750 W. Du får ingredienslisten ved at klikke på linket eller billedet.

farsbrød

Bagte kartofler

Bagte kartofler i mikroovnen er nok den hurtigste gang bagte kartofler, du kan lave. Et kvarters tid på 750 W og så er de færdige. Og det er endda for 4 kartofler. 2 kartofler tager kun 8-10 minutter. Og du skal altså passe på ikke at give dem for meget, for så bliver de meget ”faste” i bunden. Se opskriften på bagte kartofler i ovn og mikroovn ved at klikke på linket herover eller billedet herunder.

bagte kartofler

Rød linsesuppe

Rød linsesuppe kan – ligesom så mange andre supper – også tilberedes i mikroovnen. Du skal blot starte med at give løg i olie en tur ved fuld effekt under låg i 3 minutter – ligesom du ville gøre i gryden ved komfuret. Herefter tilsættes linser, ingefær, krydderier og bouillon, og det hele får 8-10 minutter på fuld effekt under låg. Find opskriften på rød linsesuppe ved at følge linket i starten af teksten eller klikke på billedet herunder.

rød linsesuppe

Print Friendly, PDF & Email
x