5 trin til at starte din egen restaurant

Annonce

Går du rundt med en drøm om at starte din egen restaurant? Det kan være en uoverskuelig proces. Herunder får du 5 trin, du som minimum skal igennem, når du skal starte din restaurant.

Der er mange ting, du skal overveje, før du starter din egen restaurant. Vil du starte fra bunden eller købet noget eksisterende? Konceptet skal udvikles, der skal udarbejdes en forretningsplan, findes lokaler, som også skal indrettes hyggeligt, og du skal have styr på ansatte.

Herunder får du et indblik i 5 essentielle trin, du som minimum skal igennem, hvis du vil have succes med at starte din egen restaurant.

#1: Skal du starte fra bunden?

Det første, du skal overveje, er, hvorvidt du ønsker at starte helt fra bunden, eller om du ønsker at købe en eksisterende restaurant, du kan køre videre. En af fordelene, når du køber en eksisterende restaurant, er, at der er styr på alt det praktiske – fra lokale, beliggenhed og møbler til personale, forretningsplan og koncept.

Ulempen er, at du overtager restaurantens renommé. Har der været negativ omtale, vil den stadig være der, selvom du overtager stedet. Det er derfor vigtigt, at du vælger med omhu, hvis du skal overtage en restaurant.

Overtager du en eksisterende restaurant, er det essentielt, at du sikrer dig, at der er styr på alt i overdragelsen, så du ikke ender med at blive snydt. Det er en klar fordel at alliere dig med en advokat, der kan hjælpe dig med at læse kontrakten igennem, så du er sikker på, at alt er med, og der ikke dukker ubehagelige overraskelser op. Klik her for at få assistance fra en online advokat.

Starter du en ny restaurant, kan du forme den, som du vil. Det er op til dig at vælge det rigtige koncept, lokale, personale og alt derimellem. Det tager tid, men det vil være muligt at starte præcis den restaurant, du ønsker.

#2: Vælg det rigtige koncept

Konceptet er altafgørende for, om din restaurant bliver en succes. Når du udvælger konceptet, skal du samtidig overveje, hvad dine ambitioner er. Starter du en mindre sandwichbar, vil det være vanskeligt at opnå en millionomsætning – satser du til gengæld på en high end-restaurant, der kan skaleres, vil du kunne høste et stort overskud i fremtiden.

Overvej, om du skal starte et pizzeria, der primært fokuserer på takeaway, eller om du ønsker at have kunder ind i restauranten. Der er større personaleomkostninger, hvis du vil have gæster på din restaurant, men til gengæld kan du tage mere for de retter, du serverer.

#3: Finansiering og forretningsplan

Hvis du vil have succes med din restaurant, er det nødvendigt, at du udarbejder en detaljeret forretningsplan, hvor alle de forhold, der kan have indflydelse på restaurantens fremtid, er beskrevet.

I din forretningsplan skal du lægge en plan for alt fra koncept og indretning til finansiering og uddannelse af personale. Det er en langsommelig proces at udarbejde en forretningsplan, men det er det absolut vigtigste, for om du får succes med din restaurant.

Samtidig er forretningsplanen et vigtigt element, når du skal finde finansiering til din restaurant. Banken vil bede dig om at vise en forretningsplan, før du kan låne penge. Eventuelle samarbejdspartnere og investorer vil ligeledes være interesseret i at se en forretningsplan.

#4: Beliggenhed, indretning og design

Det er vigtigt, at din restaurants beliggenhed bliver valgt med omhu. Den skal helst være placeret et sted, hvor der er mange mennesker, ligesom der bør være parkeringsmuligheder i nærheden, hvis du ønsker større selskab.

Lokalerne skal ligeledes kunne indfri dine ambitioner. Ønsker du at skabe et koncept, der kan huse 80 gæster, har du nogle begrænsninger i forhold til lokalerne, da de skal have en vis størrelse.

Herudover skal du beslutte dig for, hvilken atmosfære du ønsker at skabe på din restaurant. Indretningen skal afspejle det koncept, du har valgt, så gæsterne får et helhedsindtryk, når de besøger din restaurant.

#5: Vælg dit personale

Din succes afhænger i høj grad af, om du er i stand til at finde det rigtige personale. Du skal som minimum bruge kokke, tjenere og en dygtig revisor, der kan holde styr på aktiviteterne i virksomheden.

Igen er det vigtigt, at de ansatte afspejler det koncept, der definerer din restaurant. Du bør ikke ansætte uuddannede tjenere, hvis du har en high end-restaurant, hvor serviceniveauet skal matche prisniveauet. Driver du derimod en familierestaurant, gør det ikke så meget.

Picture of Martin Leo

Martin Leo

En reaktion

  1. Jeg ville have haft brug for disse oplysninger, da jeg overvejede at åbne min egen virksomhed. 1000 tak for endnu et godt oplæg.
    Jeg har virkelig suget til mig af dine tips og gode råd
    Mvh
    Charlotte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums