Glem alt om flosklen: ”Æg forhøjer dit kolesteroltal og giver forhøjet risiko for hjertekarsygdomme”. Den nyeste forskning viser, at æg kun gør gode ting for din krop, og du skal have ét æg om dagen. Et blødkogt æg om morgen er da heller ikke så dårligt endda, men det kan godt gå hen og blive lidt for ensformigt. Derfor har vi her samlet nogle af vores lækre retter med æg.

6 lækre retter med æg får du.

Blødkogt æg

Blødkogt æg er selvskrevet på dette balkort. Det er hurtigt at tilberede, simpelt at servere, og det smager godt. Det eneste der kan gå galt, er, at du koger det for lidt eller for meget. Se hvor lang tid, du skal koge dit æg, hvis det skal være blødkogt ved at klikke på linket herover eller billedet af det blødkogte æg herunder.

blødkogt æg

Røræg

Røræg er nok om muligt endnu hurtigere at tilberede end blødkogt æg. Og det er endda nemmere, for her kan du se, om retten har fået nok, det er lidt svært med det blødkogte æg, hvor du er nødt til at slå hul på skallen, før du er helt sikker. Klik på linket i starten af denne tekst eller på billedet herunder, og få hele tre opskrifter på røræg.

røræg

Æggesalat

Æggesalat giver frokosten lige dét ekstra, der gør, at det er en luksusfrokost. Når du klikker på foranstående link eller på billedet under teksten, så får du opskriften på hjemmelavet æggesalat – både med og uden karry og helt uden al den mayonnaise, som du får mest af, når du køber æggesalaten i supermarkedet. Det tager endda kun 20 minutter at lave den selv.

æggesalat

Æggekage

Æggekagen kommer vi heller ikke uden om, når der skal retter med æg på bordet. Denne store, tykke pandekage af svampet æggemasse med umami fra purløg og tomater samt den sprøde bacon, som også giver knas til retten. Få opskriften på den gode, traditionelle æggekage ved at klikke på linket i starten af teksten eller på billedet herunder.

æggekage

Æggekage i ovn

Æggekage i ovn er en anden måde at lave æggekage på. Den traditionelle æggekage kan svide på i bunden, hvis du steger ved høj varme eller med for lidt fedtstof. Det sker ikke, hvis du laver æggekagen i ovnen. Det er en nem og hurtig måde at lave æggekage på. Kig på opskriften ved at klikke på linket herover eller på billedet herunder.

æggekage i ovn

Kartoffelæggekage

Kartoffelæggekagen er den sidste ret på denne ægge-menu. Den smager helt fantastisk og mætter også godt. Nogle bruger kogte kartofler, når de laver kartoffelæggekage. Og det er jo en god måde at få brugt en rest kogte kartofler på. Men når du klikker på ovenstående link eller på æggekagen herunder, får du en opskrift, hvor der bruges rå – stegte – kartofler.

kartoffelæggekage

Print Friendly, PDF & Email