Dips og dressinger får slet ikke al den credit, de fortjener, selvom de tit er lige det dér sidste pift, der gør, at salaten, nachoen eller brødet scorer 10 ud af 10 point.

Derfor har vi her samlet opskrifter 9 dips og dressinger, og du får også idéer til, hvad du kan bruge dem til.

Persillepesto

Persillepesto kan du dyppe grøntsagsstænger i, eller du kan smøre den i din sandwich eller burger. Du kan også bruge den som krydderi på dit kød, inden du steger det eller blande den i din pasta eller i en hvid sovs. Se opskriften og flere idéer til anvendelse og til andre pestoer ved at klikke på linket eller billedet.

persillepesto

Humus

Humus laves af kikærter. Det er derfor, det hedder humus – humus betyder nemlig kikært på arabisk. Puréen smager skønt som dip til grøntsagsstænger eller i din sandwich. Du skal være i lidt god tid, for kikærterne skal stå i blød i et halv døgns tid mindst. Men det kan du se meget mere om, hvis du klikker på linket eller billedet.

humus

Guacamole

Guacamole bliver af de fleste nok brugt til nachos eller andre mexicanske retter, men den smager også godt at dyppe grøntsagsstængerne eller chipsene i.  Og igen kan du også smøre den i sandwichen eller burgeren. Den smager også godt oven på pålæg i stedet for mayonnaise – fe.sk. på tomatmaden eller rullepølsemaden.

guacamole

Tzatziki

Tzatziki kan du købe færdiglavet i et plastikbæger i supermarkedets pålægsafdeling, men det er der ingen grund til at bruge penge på, for det er både hurtigt og nemt at lave selv. Eller det kan det i hvert fald være. Og hvis du klikker på linket herover eller billedet herunder, finder du opskriften på både en hurtig tzatziki, og en der kræver lidt mere forberedelse.

tzatziki

Raita

Raita er Indiens svar på italiensk salat eller dansk mayonnaise. Inderne spiser den som tilbehør til stort set alt – og ikke kun til kolde retter også til de varme. Raita kan du bruge i bagte kartofler, til pomfritter eller til en god hakkebøf eller stegt fisk. Du finder opskriften ved at klikke på linket herover eller opskriften herunder.

raita

Salsa verde

Salsa verde er bestemt én af mine favoritter. Salsa verde er en grøn dressing/dip, der minder lidt om pesto – i udseendet ikke i smagen. Der er ansjoser i, og selvom du ikke kan lide ansjoser, så prøv alligevel opskriften, som du finder ved at følge linket herover. For ansjoserne bidrager med det, der giver saucen dens karakteristiske og usandsynligt lækre smag.

salsa verde

Ærtepuré

Ærtepuré er, som navnet mere end antyder, lavet af ærter. Det er igen en all round dip, som du kan bruge fra alt til at smøre i sandwichen, over til at dyppe grøntsagsstænger i, og til at spise til din hakkebøf eller dine kammuslinger. Find opskriften ved at klikke på linket i starten af denne tekst eller på billedet lige herunder.Ærtepuré

 

Bagna cauda

Bagna cauda indeholder ligesom salsa verde ansjoser. Bagna cauda er en tynd, oliefyldt dip, der spises varm til f.eks. grøntsagsstænger, altså som en snack. Men den kan også bruges til at dyppe brød i, når du serverer brød til maden – altså flutes, ciabattabrød eller naan f.eks.. Du finder opskriften ved at klikke på link eller billede.

bagna cauda

Hvidløgsdressing

Hvidløgsdressing kender du sikkert fra supermarkedet. En flaske med en hvid dressing og evt. nogle grønne pletter i. Den smager skønt til grillmaden eller over salaten eller som alle de andre til at dyppe grøntsagsstængerne eller chipsene i. Men den smager endnu bedre, hvis du selv har lavet den efter opskriften, som du finder ved at klikke på link eller billede.

hvidløgsdressing

Print Friendly, PDF & Email