Skal der være mandeaften, så lad der være mandeaften. Det kan indebære bold på skærmen, gode øl og selvfølgelig noget lækker mad. I denne blog får du fem gode bud på opskrifter, I kan gå i krig med, hvis I skal sætte det helt perfekte måltid sammen.

Der skal selvfølgelig være noget fylde i maden, når drengene samles til at spille casino eller poker. Det skal ikke bare være nogle lette retter, hvor i bagefter stadig sidder og er lidt småsultne. Så er det bedre at prioritere noget lidt mere rustikt, hvor i virkelig får noget indenbords.

Velkommen til

Selvom menuen ikke bare skal bestå af små appetizers, gør det selvfølgelig ikke noget, at man lige serverer lidt, når drengene ankommer. Skal det være lidt mere specielt end en pose chips i en skål, kan man eksempelvis lave små baconruller. Bacon er noget, de fleste sætter pris på, og det er samtidig en meget nem ting at bruge, som passer til eksempelvis asparges.

Steg dine grønne asparges lidt på panden, hvorefter du vinkler bacon rundt om. Herefter krydrer du lidt efter smag og steger, til din bacon er godt sprød. Mums.

En tungere forret

Forretten må godt være lidt tungere, end når pigerne er til stede. Det kunne eksempelvis være torsk, som giver noget fylde. Torsk kan stort set serveres uden det store tilbehør, selvom det måske er lækkert med lidt hakkede gulerødder, som er krydret med en smule chili og rosmarin.

Den klassiske hovedret

For mange består en god hovedret af kød. Er det tilfældet for jer, er oksefilet typisk et rigtig godt valg. Det skyldes, at smagen er særligt kraftig, og fedtet giver en endnu mere markant og lækker smag. Stegen skal helst tilberedes hel, og undgå gerne at give den for meget, så den bliver tør og kedelig.

Hertil kan eksempelvis serveres nogle rustikke kartofler med forskellige krydderier. Måske der også skal laves en sovs, som dog helst ikke skal fylde for meget, hvis kartofler har fået godt med stærk krydder.

Den specielle hovedret

Skal det være lidt mere specielt, og måske endda uden kød, så kan man sagtens alligevel lave en rustik hovedret. Det kunne bestå af forskellige grøntsager, som tilberedes, så de giver smag, og så de faktisk nærmest erstatter kødet. Broccoli, blomkål, selleri og forårsløg er typisk sikre vindere. Gå efter en opskrift, hvor krydderierne virkelig bringer smagen frem i grøntsagerne, så de ikke bare virker som kedeligt tilbehør.

Herredessert

Heldigvis findes der utallige af lækre desserter, som sagtens kan anrettes på lidt større tallerken og i større portioner. Det kunne være en massiv chokoladekage, som nærmest eksploderer i munden. Hertil skal der typisk en helt del kakao til, ligesom store stykker af mørk chokolade også falder i de flestes smag. Hertil kan man servere noget så simpelt som en god vaniljeis, som lige giver prikken over i’et til en chokoladekage.

Server desserten med en lækker vin, som bringer smagen endnu mere frem i kagen. Det kunne eksempelvis være en sød champagne eller hvidvin fundet i København.

 

Print Friendly, PDF & Email

x