Amerikansk chokolademilkshake

Sponsoreret indlæg
Amerikansk chokolademilkshake – Jeg har en ny opskrift parat til jer og denne gang en flydende en af slagsen. Årsagen til at jeg netop afprøvede denne variant, havde egentlig baggrund i, at jeg den anden dag var rigtig miserabel efter at have fået trukket to visdomstænder ud hos tandlægen.

Jeg har ikke eksperimenteret meget med milkshakes før, da man næsten ikke får dem bedre end på Cocks and Cows, men nu hvor jeg ikke havde lyst til at bevæge mig ud, tænkte jeg, at jeg måtte gøre et forsøg.

amerikansk chokolademilkshake

Jeg havde fået strenge ordrer fra min tandlæge på ikke at spise andet end flydende kost en uge frem, hvilket var lidt af en udfordring. Det blev hurtigt ensformigt med yoghurt, så jeg begyndte at eksperimentere med blended kold grønsagssuppe, da den flydende mad heller ikke måtte være varm. Da vi nåede 4 dage ind i perioden, havde jeg allerede tabt mig 3 kg, så selvom det var en barsk omgang at komme igennem, var jeg alligevel lidt tilfreds over mig selv.

Undervejs i ugen fik jeg trang til noget sødt, så jeg tillod mig at gå all in med sukker og fløde, da jeg ikke kunne sætte tænderne i det stykke chokoladebrownie, der lå i fryseren. Jeg fandt dog en måde at få det inkorporeret i min milkshake.  Derudover tilføjede jeg lidt proteinpulver både for at understøtte chokoladesmagen, men også for at gøre milkshaken mere mættende, så den kunne erstatte et måltid.

Ingredienser til amerikansk chokolademilkshake 2 personer:

75 gr. brownie (eller anden god chokoladekage)

5 dl mælk

200 gr. vaniljeis (direkte fra fryseren)

½ dl fløde

1 scoop chokoladeproteinpulver (alternativt vaniljeproteinpulver)

Fremgangsmåde

Du hakker brownien i små stykker og putter det i blenderen sammen med proteinpulver, mælk og is (alternativt kan du bruge en stavblender). Her blender du ingredienserne godt, så du får en jævn blanding uden for mange klumper. Hæld milkshaken i to høje glas og stil dem i køleskabet, mens du pisker fløden til skum. Dekorer milkshaken med flødeskum, kakaopulver og evt. hakket brownie.

Voila så har du en amerikansk chokolademilkshake!

Forberedelsestid:

15 minutter

Tilberedelsestid:

15 minutter
Milkshaken var virkelig god og var tilpas sød og fed til, at jeg absolut ikke kunne klemme mere ned efter et glas. Vil du lave den mere kalorielet, kan du erstatte den almindelige vanilieis med is fra easis, som ikke indeholder sukker og desuden er fedtfattig. Derudover kan du erstatte browniestykkerne med en proteinbar med cookies & cream eller brownie. Disse kan også fås sukkerfrie hos eksempelvis Matas. Slutteligt kan du skrotte flødeskummet til fordel for mælkeskum, som du pisker op med en mælkeskummer.

Jeg har ofte is og brownie i fryseren, og mælk og proteinpulver har jeg altid i køkkenet. Derfor er det en nem lille snack at lave, når man mangler noget sødt og ikke har andet ved hånden. Dertil en lille note, for det undrer mig til stadighed, at man ikke har lavet en tilsvarende tjeneste som takeawaysport.dk, blot med kage og sødt. Hvem har ikke prøvet at sidde kl:22 og crave et stykke syndig chokoladekage uden at have hverken overskud eller ingredienserne til at slå en kage sammen? Jeg ved med sikkerhed, at der vil være et stærkt og stort kundesegment, der kunne have behov for en kageudbringning fra tid til anden, eller en mulighed for at kunne lokalisere den bedste kagebutik i kvarteret.

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter