And

And er en klassisk dansk spise og anderetter bliver ofte rigtig lækre retter – specielt hvis de bliver tilberedt på den rigtige måde. Der findes mange forskellige typer ænder i Danmark er gråanden den mest almindelige.

andI Danmark er de mest kendte stammer indenfor ænder: Svømmeænder og dykænder. Stammer af ænder er en række forskellige racer, og eksempelvis gråanden tilhører stammen svømmeænder mens ederfugle og troldand tilhører stammen dykænder.

Her på siden kan du se en oversigt over anderetter, som du kan finde på HurtigMums.

Anderetter – oversigt

Andeopskrifter er det bedste – Nedenfor kan du se oversigten over opskrifter med and som du kan finde på HurtigMums.dk .

Andebryst

Andebryst er en favorit særligt i juletiden. Der bliver også spist en del andebryst Mortens Aften. I denne opskrift får du både svaret på hvordan du laver andebryst på pande og andebryst i ovn. Nedenfor kan du se vores variant af andebryst.

andebryst

Andesteg

Andesteg er også en af julens store middagsretter. Her får du opskriften på hvordan du laver langtidsstegt andesteg. I denne variant får du både lavet andesteg med svesker og syrlige æbler. Du kan se billedet af HurtigMums andesteg nedenfor.

andesteg

Jægergryde

Jægergryde er en af de retter, der er stor forskel på. I HurtigMums opskrift på jægergryde er and en vigtig ingrediens. Det kan dog også være en lang række andre typer kød, der er bærende i jægergryde. Men jægergryde a la HurtigMums er med and!

Du kan se HurtigMums variant nedenfor:

jægergryde

Stegt and i ovn

Stegt and er endnu en klassiker til jul og Mortens Aften. Denne opskrift er en helt traditionel opskrift på stegt and. Du kan se opskriften her med forslag til tilbehør til stegt and. Denne variant af stegt and er lavet i ovn, som også kendetegner den tradtionelle måde at lave stegt and på.

stegt and

Denne side med opskrifter om and bliver løbende opdateret.

x