Bagte kartofler med vegansk fyld

Bagte kartofler med vegansk fyld – Her får du en opskrift på kartofler fyldt med kartoffel. Det er der jo som sådan ikke noget mærkværdigt i. Kartofler er jo som regel fyldt med kartoffel. Men opskriften du får her, er på kartoffel fyldt med kartoffelmos pisket med vegansk smør. Du kan købe en plantemargarine, eller du kan lave vegansk smør selv efter den opskrift, som du også får herunder.

De bagte kartofler indeholder ud over kartoffelmos også champignoner, porrer og karrypasta – der er sådan lidt ”3 gode ting” over den.

Bagte kartofler med vegansk fyld

Bagte kartofler med vegansk fyld – opskrift i ovn og mikroovn

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Forret, Hovedret, Vegansk, vegetarisk
Kalorier: 1496kcal
Forfatter: Sune Berg Hansen
Du kan lave denne ret i ovnen eller i mikroovnen. Det er hurtigst i mikroovnen, men du skal også være mere opmærksom, for få minutter for meget kan være skæbnesvangert for din aftensmad.

Ingredienser

  • 4 store bagekartofler af ca. 200 g
  • 1 stor porre
  • 400 g champignoner
  • 4 tsk. olivenolie
  • 1 stort fed hvidløg
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 30 g vegansk smør
  • Salt og peber
  • 4-8 spsk. mangochutney

Sådan gør du

Fremgangsmåde i ovn

  • Tænd ovnen på 200° C, varmluft.
  • Skrub kartoflerne, og prik dem med en gaffel, så de ikke eksploderer under tilberedningen.
  • Sæt kartoflerne i et ovnfast fad, og sæt dem i den opvarmede ovn i ca. 1 time, til de er møre.

Fremgangsmåde i mikroovn

  • Vask kartoflerne rene, og prik dem med en gaffel, eller giv dem et lille kryds, så de ikke eksploderer, når de får varme.
  • Sæt dem i et fad, der kan tåle mikroovn, og sæt dem i mikroovnen ved høj effekt i 12-14 minutter.
  • Vend, når halvdelen af tiden er gået.

Videre fremgangsmåde

  • Skyl imens porren, skær den i skiver, og damp den i lidt vand.
  • Rens champignonerne, og skær dem i tykke skiver.
  • Varm olien, og steg champignonerne – evt. ad to omgange, hvis de har svært ved at være på panden – i ca. 5 minutter, til de er møre og har taget farve.
  • Pil og hak hvidløgsfeddet, og kom det og karrypastaen på panden til champignonerne, og rør det hele sammen, og lad det stege et minuts tid.
  • Tag panden af varmen.
  • Halvér kartoflerne på langs, og grav det meste af indholdet ud uden at ødelægge skrællen. Der skal blive ca. ½ cm inkl. skrællen tilbage.
  • Mos det udskrabede kartoffel med smørret, og krydr med salt og peber.
  • Vend champignonerne og porrerne i, og kom det hele tilbage i kartoffelskrællerne.
  • Varm dem kort i ovn/mikroovn hhv. 15 minutter og 2 minutter, inden de serveres med mangochutney.

Nutrition

Kalorier: 1496kcal | Kulhydrat: 285g | Protein: 44g | Fedt: 27g | Mættet fedt: 6g | Flerumættet fedtsyre: 7g | Enkeltumættet fedtsyre: 11g | Transfedtsyre: 1g | Natrium: 321mg | Kalium: 7667mg | Fiber: 38g | Sukker: 23g | Vitamin C: 311mg | Calcium: 250mg | Jern: 16mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
kakaosmør

Vegansk smør

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Tilbehør, Vegansk, vegetarisk
Antal: 135 gram
Kalorier: 6kcal
Forfatter: Sune Berg Hansen
Vil du lave vegansk smør selv, kan du gøre det efter opskriften her. Der bliver ca. 135 g smør.

Ingredienser

  • 75 g kokosolie
  • 15 g koldpresset rapsolie
  • ½ tsk. citronsaft
  • 1 knsp. salt
  • ½ dl sojamælk ved stuetemperatur – ryst inden afmåling

Sådan gør du

  • Varm kokosolien lidt, så den er lige netop flydende.
  • Bland kokosolie, rapsolie, citronsaft og salt.
  • Blend mælken et kort øjeblik, tilsæt olien lidt ad gangen, og blend, til du har en mayonnaiseagtig konsistens – det tager 10-15 sekunder.

Noter

Smørret kan bruges på nøjagtig samme måder, som smør af komælk.

Nutrition

Kalorier: 6kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Natrium: 1mg | Kalium: 1mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 1mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Galleri med bagte kartofler med vegansk fyld og lidt smør

Sidst opdateret: 9. oktober 2023
Picture of Sune Berg Hansen

Sune Berg Hansen

Sune Berg Hansen er madskribent og medejer af HurtigMums.dk. Så er Sune også kendt som 7 dobbel danmarksmester i skak, debatør og klummeskribent hos både Politiken og Jyllandsposten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter