
Beate Grandahl er den kreative person bag langt størstedelen af opskrifter på HurtigMums.dk. Over årene er Beates opskrifter blevet læst og brugt millioner af gange i de små hjem over hele Danmark. Beates opskrifter baseret på klassiske ingredienser, og der er ikke så meget nysmart over opskrifterne. En chokoladekage er en chokoladekage, og der skal grundingrediensen ikke være lakrids eller hvad der lige er på mode.
Det betyder ikke, at Beate underkaster sig madtraditionerne uden at have en kommentar til dem. Ofte vil du kunne læse og føle Beates holdning til, hvis der er noget som hun finder problematisk i den oprindelige opskrift.
Beate Grandahl respekterer madtraditionerne, som de overleveres til os, men hun kommer gerne med et kritisk opråb, når madtraditionerne efter Beates mening ikke holder hele vejen igennem.
Beate Grandahl er udover at være fast skribent og madkreatør hos HurtigMums.dk gennem mange år Facebook bestyrer og ejer af Facebook gruppen:
Spis Op! – Det er en Facebook gruppe, der arbejder for mindre madspild og beskæftiger sig med hvordan man kan udnytte madrester i stedet for at lade det gå til spilde.

Karameller (salt variant)
Karameller er rimeligt nemt at gå til, når der skal laves fredagsslik eller julekonfekt. Du kan selv bestemme, om der skal lidt ekstra ”snold” i/på,

Oksecuvette på grill
Oksecuvette er ikke helt så populært som okseculotte. Muligvis fordi okseculotten er mere reelt kød, uden nogen urenheder, mens cuvetten kan have diverse sener og

Wrap
En wrap er en hvedetortilla, som er pakket rundt om noget fyld – kød eller grøntsager eller en blanding. Wraps er blevet ekstremt populært som

Poussin
Poussin smager rigtig lækkert og saftigt. Poussiner er ikke særligt store, og du skal regne med 1 poussin pr. person, for der er ikke ret

Barbecue sauce
En god barbecue sauce skal kunne bruges som marinade, som du kan lægge dit kød i og marinere i flere timer, som smag i sovs

Ristede græskarkerner
Ristede græskarkerner kan smages til med forskellige krydderier eller blot drysses med lidt salt. Du behøver ikke bruge voldsomt meget salt, og hvor meget du

Rørt tatar
Tatar er hakket eller skrabet kalve- eller oksekød – ofte mørbrad, filet eller inderlår – der serveres råt med forskelligt tilbehør. Rørt tatar er hakket

Lasagne
Det gør jeg ikke i denne opskrift. Til gengæld fylder jeg den med grøntsager – hakkede grøntsager. Lasagne er den nemmeste måde at få

Oksemørbrad
Oksemørbraden er nok det stykke kød på oksen, der har den dyreste kilopris. Det betragtes i hvert fald af mange som luksus med luksus på.

Hummerhaler
Hummerhaler – jomfruhummerhaler – hører ind under det, jeg vil kalde mundvandsløbende mad. Jeg er vild med de små stykker kød, der passer perfekt til

Havtornmarmelade
I september er det sæson for havtorn, men du kan lave havtornmarmelade hele året, for havtorn kan fryses, og du kan da også købe frosne

Grydesteg
En grydesteg er en steg stegt i gryde. Almindeligvis på komfuret, men du kan selvfølgelig også efter bruning sætte gryden i ovnen, hvis du har