Blomkålssalat med bacon

Blomkålssalat – Engang imellem skal der bare noget andet tilbehør til end de sædvanlige kogte kartofler, ris eller pasta. Denne blomkålssalat kan serveres til næste alle stegte retter i stedet for det ovennævnte, sædvanlige tilbehør. Og så er den også velegnet hvis du vil undgå for meget stivelse i din mad – for eksempel hvis du spiser efter GI-principperne eller spiser LCHF-kost.

Men du behøver naturligvis ikke være på nogen speciel form for kost eller på kur for at spise salaten. Den smager dejligt frisk, den mætter godt, og den kan faktisk også spises alene som en frokostret.

Så endnu mere inspiration fra vores venner hos Gastrofun

blomkålssalat

Nem opskrift på blomkålssalat med bacon

Ret: Salat
Antal: 4 personer
Kalorier: 370kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der findes rigtig mange opskrifter på lækre blomkålssalater. Vi har valgt en nem og hurtig variant. Skulle du have lyst til en broccolisalat i stedet, så kan du sagtens udskifte blomkålen med broccoli og ellers bruge samme fremgangsmåde.

Ingredienser

  • 1 blomkålshoved
  • 2 forårsløg
  • 2 røde æbler med sprød skræl
  • 125 g bacon
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. olie
  • 3 spsk. græsk yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 2 tsk. mayonnaise den kan du evt. selv lige hurtigt røre sammen af æggeblomme, olie, lidt god sennep og vineddike. Det er ret enkelt
  • 2 tsk. sukker
  • 1 tsk. hvid balsamicoeddike
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Fjern de grønne blade fra blomkålshovedet, og skær det nederste grove stykke af stokken væk.
  • Skyl blomkålen, og del den i små buketter – jo mindre, jo bedre.
  • Skær stokken i små tern.
  • Overhæld blomkålsbuketter og stokken med kogende vand, og lad det trække i 10 minutter.
  • Skyl imens forårsløgene og æblerne, fjern roden på forårsløgene og kernehuset fra æblerne, og snit forårsløgene fint, og skær æblet i små tern.
  • Skær bacon i skiver og derefter i tynde strimler på tværs.
  • Rist baconen sprød på en tør pande, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
  • Rist solsikkekernerne i olien sammen med et godt drys salt.
  • Rør græsk yoghurt, mayonnaise, sukker og balsamicoeddike sammen til en dressing, og smag til med salt og peber.
  • Vend blomkål og æbler i dressingen.
  • Anret blomkålssalaten på et fad og drys med forårsløg, bacon og solsikkekerner.

Noter

Voila! En dejlig cremet blomkålssalat med bacon og solsikkekerner. Velbekomme!
Se flere blomkålsretter, og se for eksempel den populære opskrift på blomkålsris.

Nutrition

Kalorier: 370kcal | Kulhydrat: 26g | Protein: 12g | Fedt: 26g | Mættet fedt: 6g | Flerumættet fedtsyre: 8g | Enkeltumættet fedtsyre: 10g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 21mg | Natrium: 258mg | Kalium: 768mg | Fiber: 7g | Sukker: 14g | Vitamin C: 75mg | Calcium: 63mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce