Cantuccini

Cantuccini! Jeg kan næste høre den italienske bager udråbe ordet. Med cantuccini er vi nemlig i det italienske køkken. I bageafdelingen vel at mærke. Egentlig kunne cantuccini sagtens være en disciplin i Bagedysten, for selvom de ikke er svære at lave, så kan der være forskel på sprødheden, blødheden og ikke mindst smagen.

Men du behøver ikke vente på den næste sæson af Bagedysten for at få opskriften på cantuccini – i hvert fald ikke min opskrift.

Cantuccini er en anden betegnelse for den italienske småkage biscotti. Hvorfor den behøver to navne, ved jeg ikke, men sådan er det jo også med det danske sprog nogle gange – som for eksempel kyskager og marengs. Så vidt jeg ved er der ingen forskel på, om småkagerne hedder det ene eller det andet. Men det betyder ikke, at alle småkager, der hedder cantuccini eller biscotti er ens. Her får du en variant med appelsinsmag.

Få mere inspiration fra vores venner fra Gastrofun

cantuccini

Cantuccini – opskrift

Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 50 stykker
Kalorier: 75kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 2 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • Revet skal af en økologisk appelsin
  • 4 dl hvedemel
  • 2 spsk. Cointreau
  • 30 g smør
  • 2 æg
  • 200 g mandler

Sådan gør du

  • Bland sukker, vaniljesukker og revet appelsinskal i melet.
  • Tilsæt Cointreau, smør og æg, og rør det sammen til en dej.
  • Ælt mandlerne ind i dejen, så de er jævnt fordelt.
  • Læg dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
  • Tænd ovnen på 175° C varmluft.
  • Læg dejen på et meldrysset bord, og del den i tre dele.
  • Rul hver del til en pølse med en diameter på ca. 3 cm.
  • Læg pølserne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 12 minutter – de skal stadig være bløde.
  • Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle i 8-10 minutter.
  • Skær forsigtigt pølserne diagonalt i ca. 1½ cm bredde. Brug en skarp kniv. Mandler er hårde, og bruger du en sløv kniv, risikerer du, at kagerne går i stykker, når du rammer en mandel med kniven.
  • Læg kagerne tilbage på bagepladen med skærefladerne opad og nedad, og dæk dem med et stykke bagepapir.
  • Sæt dem tilbage i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Lad dem afkøle på en rist, inden de lægges i dåse med tætsluttende låg.

Noter

Tip I: Er du vild med muscovadorørsukker, så kan du i stedet for almindeligt sukker bruge den lyse variant af muscovadorørsukker, men det er ikke så nemt at opdrive som almindeligt sukker, eller som det mørke muscovadorørsukker i øvrigt. Rørsukker kan også anvendes.
Tip II: Cointreau kan erstattes af Grand Marnier, eller af appelsinsaft, hvis du ikke vil have spiritus i kagerne.
Tip III: Mandlerne kan smuttes, men det er ikke nødvendigt. Jeg gør det aldrig, for jeg synes, det er spild af tid, da det ikke ændrer noget på smagen.
Tip IV: Du kan evt. hakke mandlerne groft, inden de æltes ind i dejen, det gør det lidt nemmere at fordele dem jævnt.

Nutrition

Kalorier: 75kcal | Kulhydrat: 11g | Protein: 2g | Fedt: 3g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 7mg | Kalium: 41mg | Fiber: 1g | Sukker: 4g | Calcium: 13mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få mere inspiration til din bagning fra vores lille galleri

Sidst opdateret: 24. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter