Carnitas

Carnitas hører til i det mexicanske køkken og betyder egentlig bare ’småt kød’. Det fremstilles ved at lade svinekød simre ved svag varme i tre til fire timer, indtil kødet er meget mørt, men stadig saftigt. Så mørt, at det kan findeles uden problemer.

I bund og grund er det det, vi herhjemme på godt dansk kalder pulled pork. Efterfølgende fyldes det i tortillaer, tacos, burritoer eller lignende.

Få evt. endnu mere lækker inspiration fra vores venner fra Gastrofun

carnitas

Carnitas – opskrift

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 25 minutter
Ret: aftensmad, Frokost
Køkken: Mexikansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 318kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du behøver dog ikke bruge helt så mange timer på det, hvis du skærer kødet i nogle fornuftige stykker.

Ingredienser

  • 1 kg nakkekam uden svær
  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 chilipebre
  • 2 spsk. korianderfrø
  • 1 stang kanel
  • tsk. stødt paprika
  • 2 håndfulde frisk oregano
  • 2 appelsiner
  • Majstortillaer eller lignende
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kødet ud i nogle store tern, og brun det i olien – brun små ad flere omgange, så kødet ikke ligger og koger i sin egen saft.
  • Kom det brunede kød i en gryde med låg, der kan gå i ovnen.
  • Tænd ovnen på 180° C.
  • Pil hvidløgsfeddene, og hak dem.
  • Hak chilipebrene.
  • Kom hvidløg og chili ned til kødet.
  • Knus korianderfrøene i en morter, og knæk eller skær kanelstangen i 2-3 stykker.
  • Kom koriander, kanel og paprika ned til kødet.
  • Træk korianderbladene af stilken, og kom halvdelen ned til kødet.
  • Pres appelsinerne, og hæld saften ned til kødet.
  • Krydr med salt og peber.
  • Rør rundt, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i ca. 2 timer.
  • Findel kødet ved at trække det fra hinanden med to gafler.
  • Spis det i tortillaerne gerne med en klat cremefraiche eller lignende syrnet produkt og den sidste halvdel af korianderbladene.
  • Carnitas smager også godt med salsa og frisk koriander til.

Noter

I nogle enkelte footymiljøer har de nogle lidt specielle varianter af carnitas opskriften. En af de varianter jeg har noteret mig og vil prøve er, carnitas med coca-cola. Forhåbentligt kommer den opskrift her på siden, men ellers kan du læse om den på FoodNetwork.

Nutrition

Kalorier: 318kcal | Kulhydrat: 9g | Protein: 58g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Kolesterol: 138mg | Natrium: 146mg | Kalium: 923mg | Fiber: 2g | Sukker: 6g | Vitamin C: 35mg | Calcium: 56mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få evt. lige lidt ekstra inspiration fra dette lille galleri

Sidst opdateret: 22. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter