Chicken korma

Chicken korma eller på godt dansk braiseret/grydestegt kylling. Chicken er engelsk/amerikansk og betyder kylling og korma er urdu og betyder braisere/grydestege. Oprindeligt stammer retten korma fra den indiske halvø.

Korma er kød eller grøntsager som braiseres i yoghurt eller fløde, vand eller bouillon, og som krydres med diverse indiske krydderier.

Få flere tips fra vores venner fra Gastrofun

chicken korma

Chicken korma – opskrift

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Ret: aftensmad
Kalorier: 1871kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Korma kan altså laves med meget andet kød end kylling, og den opskrift, du får herunder, kan også bruges med svinekød i stedet for kylling. Jeg har prøvet begge dele, men foretrækker den med kylling, som efter marineringen bliver så mør, at du kan skære den med tungen.

Ingredienser

  • 500 g kyllingekød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 4 tsk. garam masala
  • 2 tsk. karry
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 3 dl cremefraiche 18 %
  • 4 spsk. tomatpuré
  • 1 dl bouillon
  • 1 nip safran
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingekødet i strimler eller tern, hvis det ikke allerede er det. Bland 2 spsk. olie, 2 tsk. garam masala, 2 tsk. karry, salt og peber i en pose beregnet til fødevarer, og kom kyllingekødet i, og lad det marinere i et par timer. Denne proces kan udelades.
  • Skær løg i ringe, og hak hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den sidste spsk. olie, indtil løgene er bløde.
  • Hak chilipeberen, og tilsæt den sammen med de to sidste tsk. garam masala. Rør rundt, mens det svitser i et par minutter.
  • Tilsæt det marinerede kød, og lad det brune.
  • Tilsæt cremefraiche, tomatpuré, bouillon og safran, og lad det hele simre i ca. 20 minutter, til kødet er mørt, og sovsen er tyk og cremet. Smag til med salt og peber.

Noter

Chicken korma serveres med kogte ris og/eller naan.
Andre der har været glade for chicken korma har også været glade for vores opskrift på Butter Chicken. Du kan finde opskriften på Butter Chicken her.

Nutrition

Kalorier: 1871kcal | Kulhydrat: 50g | Protein: 107g | Fedt: 139g | Mættet fedt: 54g | Flerumættet fedtsyre: 19g | Enkeltumættet fedtsyre: 47g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 552mg | Natrium: 831mg | Kalium: 1933mg | Fiber: 8g | Sukker: 25g | Vitamin C: 37mg | Calcium: 473mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få flere ideer fra vores galleri

Sidst opdateret: 25. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter