Disse chocolate chips cookies kan du godt være bekendt at servere kun én af pr. gæst. De er nemlig megastore. Men ikke for store. De er sindssygt lækre. De er sprøde, bløde og seje, som cookies skal være. Nå ja, og så er de fyldt med chokolade, så bliver det ikke bedre.

.

Den eneste ulempe ved disse chocolate chip cookies er, at de er svære at få plads til i kagedåsen. Men det kan jo også være en fordel, for så er du jo nødt til at spise dem. Du kan selvfølgelig også bare lave dem lidt mindre.

Chocolate chip cookies – opskrift

Du kan også lave ”almindelige” cookies, hvor du kan komme tørrede tranebær, rosiner, nødder (eller chokolade) i. Men i chocolate chip cookies skal der chokolade – ikke alt det andet. Du får opskriften herunder.

Antal stk:
12

Tid i alt:
50M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til chocolate chip cookies

 

  • 140 g mørk chokolade
  • 225 g smør
  • 150 g tip 00 – kan udskiftes med almindelig hvedemel
  • 105 g hvedemel
  • 1½ tsk. groft salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g brun farin
  • 110 g sukker
  • 2 tsk. vaniljeessens
  • 1 tsk. espressopulver – kan købes i velassorterede supermarkeder, eller du kan male espressobønner i kaffekværnen, hvis du har sådan en
  • 1 æg
  • 1 æggeblomme
  • 1¼ dl chokoladeknapper

Sådan laver du chocolate chip cookies

  1. Hak den mørke chokolade groft. Det er nemmest og sviner mindst med en savtakket kniv.
  2. Brun smørret, og hæld det op i et litermål, uden at grumset i bunden følger med.
  3. Tilsæt vand, så du har i alt 2½ dl, og afkøl det til stuetemperatur – pas på, når du hælder vand i det varme smør, det bruser voldsomt op.
  4. Sigt imens begge meltyper, salt og bagepulver sammen.
  5. Pisk brun farin, sukker, vaniljeessens, espressopulver og det smeltede smør sammen med en elpisker, til det bliver til en cremet masse.
  6. Tilsæt æg og æggeblomme, og pisk det ind i cremen.
  7. Tilsæt melblandingen ad tre gange, mens du stadig pisker. Du behøver ikke at gøre det ad tre gange, men hælder du det hele i på én gang, så vil melet lægge sig i et fint lag mange andre steder end i skålen og dejen.
  8. Tilsæt chokoladeknapperne og den hakkede chokolade, og vend det godt rundt i dejen.
  9. Form kugler med en isske, og sæt dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir – jeg brugte to plader, hvor der så var seks kugler på hver. De flyder meget ud.
  10. Sæt dem på køl i en times tid eller længere tid eller slet ikke, for det er ikke absolut nødvendigt.
  11. Varm ovnen til 180° C varmluft, og bag kagerne i 12-14 minutter.

Tip: Hvis du forbereder dine chocolate chip cookies i god tid og sætter dem i køleskabet, kan du sætte dem i ovnen, ½ times tid, inden gæsterne kommer. Så dufter hele huset af hjemmebag, og du kan servere lækre lune cookies til teen, kaffen eller den varme kakao eller måske bare til et glas koldt mælk.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Chocolate chip cookies
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x