Clubsandwich

Clubsanwich – Hvis det skal være helt originalt, så består en clubsandwich – også kaldet clubhouse sandwich – af tre skiver trekantet brød lagt i lag med kød, salat osv. imellem. Den kan serveres sammen med f.eks. coleslaw, som så serveres ved siden af sandwichen. Men hvad skal der inden i sandwichen? Det får du svaret på herunder!

Traditionelt er fyldet imellem brødskiverne kalkun, bacon, salat og tomater samt en dressing. Dressingen kan være mayonnaise,  basilikumdressing eller raita. Men i Danmark er det oftest karrydressing, der bruges.

Som regel ristes brødet, men det er ikke absolut nødvendigt. Efterhånden ses det også ofte, at den ene skive brød udelades – hvilket også gør det nemmere at ”styre”, når sandwichen skal spises. I stedet serveres den med kvadratiske – eller ovale – stykker brød. Så kan der også være noget mere fyld imellem.

Få inspiration fra vores venner fra Gastrofun

Clubsandwich

Hjemmelavet clubsandwich med kylling og bacon

Ret: Frokost
Antal: 4 personer
Kalorier: 186kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg har skiftet kalkunkødet ud med kylling. Det smager godt, er billigere og er nemmere at få fat på.

Ingredienser

  • 2-3 kyllingebrystfileter
  • Lidt olie
  • tsk. paprika
  • tsk. chilipulver
  • 8 skiver bacon
  • 4 tomater
  • 1 salathoved
  • 8 skiver toastbrød eller 6 hvis du vil lave 3 lag brød i trekanter
  • 2 dl karrydressing eller anden dressing
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Fjern fedt og sener fra kyllingebrystfileterne, og skær dem i strimler.
  • Varm olien på en pande, og brun kyllingestrimlerne.
  • Drys paprika og chilipulver over, og lad det riste yderligere ½ minuts tid.
  • Krydr med salt og peber.
  • Steg baconskiverne sprøde.
  • Skyl salat og tomater, og skær salaten i strimler og tomaterne i skiver.
  • Rist toastbrødet.
  • Smør dressing på brødet – rigeligt med dressing – og læg salat, kylling, tomatskiver og bacon på, og slut af med en skive brød.

Noter

Vil du lave den traditionelle med tre trekantede skiver, så skær brødskiverne over diagonalt. Smør brødet med dressing, og kom salat og kylling på fire af de trekantede brødskiver. Læg herefter en brødskive oven på og så tomat og bacon. Slut af med den sidste skiver brød på hver af de fire sandwich.
Du kan også servere tomaterne til, hvis du synes sandwichen bliver for høj. Hold evt. sandwichen sammen med et pind stukket hele vejen igennem fra den øverste skive brød til den nederste.

Nutrition

Kalorier: 186kcal | Kulhydrat: 10g | Protein: 27g | Fedt: 4g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 74mg | Natrium: 182mg | Kalium: 922mg | Fiber: 3g | Sukker: 6g | Vitamin C: 22mg | Calcium: 47mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Clubsandwich

Lækker karrydressing til clubsandwich

Ret: Tilbehør
Antal: 2 dl
Kalorier: 64kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Du får lige opskriften på verdens nemmeste karrydressing, der tilligemed smager skønt.

Ingredienser

  • 2 tsk. karry – eller efter smag
  • 2 dl skyr
  • 2 spsk. finthakket frisk koriander
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rør karryen ud i skyren, og tilsæt hakket koriander.
  • Smag til med salt og peber, hvis du synes, det er nødvendigt.

Nutrition

Kalorier: 64kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 10g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 37mg | Kalium: 162mg | Fiber: 1g | Sukker: 3g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 116mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Clubsandwich

Basilikumdressing

Ret: Tilbehør
Antal: 2 dl
Kalorier: 61kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Skal dressingen være lidt mere frisk og fersk i smagen, kan du lave denne basilikumdressing.

Ingredienser

  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 dl skyr
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl basilikum, og hak det fint.
  • Bland basilikum med skyr, og smag til med salt og peber.

Nutrition

Kalorier: 61kcal | Kulhydrat: 4g | Protein: 10g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 5mg | Natrium: 36mg | Kalium: 142mg | Fiber: 1g | Sukker: 3g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 111mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Sidst opdateret: 25. august 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter