Confiteret

Gå til opskrift Udskriv
Madskribent Pernille

Når du laver confiteret and – eller confiterede andelår, som nok er mere anvendt, da de fylder mindre end en hel and – så er det faktisk en meget gammel henkogningsform, som især blev brugt til gæs, ænder og flæsk. Confire er fransk og betyder konservere.

Hvad er confiteret and?

Confiterede andelår er andelår, der er saltet og krydret og derefter kogt langsomt i fedt eller olie. Sådan en behandling gør, at lårene kan holde sig i mindst 1 uge på køl.

Hvad betyder confiteret?

Confit d’oie betyder confiteret gås, og er en vigtig ingrediens i den populære, franske ret cassoulet. Det er en sammenkogt ret af hvide bønner, pølser og confit d’oie.

Confiteret and

Confiteret and – opskrift på andelår

Samlet tid: 14 timer 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Pernille
Hvis det skal være helt originalt, så skal andekødet koges i eget fedt – altså andefedt. Men det er ikke sådan lige til at få fat i en liter andefedt – eller mere – og det er også ret dyrt, hvis ikke du selv lige har kogt noget fedt af nogle ænder. Men heldigvis fungerer tilberedningsmetoden også med rapsolie. Og det er da nemt at få fat i og ikke særligt kostbart.

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. groft salt
  • 2 spsk. sukker
  • 4 laurbærblade – gerne friske hvis det er muligt
  • 1 dl frisk timian
  • Friskkværnet peber
  • 1 l rapsolie

Sådan gør du

  • Skrab kødet fra lårbenene, så du får et stykke med ren knogle. Det ser pænt ud ved servering.
  • Pres hvidløgsfeddene, og bland det sammen med salt, sukker knuste laurbærblade (eller hakkede, hvis de er friske), timian revet i mindre stykker samt friskkværnet peber.
  • Gnide andelårene med blandingen, og kom dem i pose beregnet til fødevarer, og lade det trække i køleskabet til næste morgen.
  • Børst krydderierne af, og læg andelårene i en stor gryde, og dæk med olien.
  • Lad andelårene simre i 2½ time.
  • Tag andelårene op af olien, og kom dem i en plastbeholder med tilhørende tætsluttende låg.
  • Si olien, hæld den over – sørg for, at alt er dækket – og læg låget på. Alt dette kan du gøre i god tid, for lårene kan sagtens holde sig en uge i køleskabet, så længe du lader låget blive på.
  • Tag andelårene op af olien, og lad dem dryppe lidt af.
  • Streg andelårene på en stegepande ved høj varme, til skindet er sprødt og kødet er gennemvarmt – det er jo tilberedt, så det skal ikke steges længe.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Confiteret andelår – tilbehør

Og hvad skal du så servere til din confiterede andelår? Du kan servere dem helt enkelt med kogte – måske brasede – kartofler og en grøn salat. Eller du kan servere dem med stuvet grønkål og brunede kartofler.

Confiteret and på dåse

Gider du ikke stå med besværet, men vil gerne nyde de confiterede andelår – de smager nemlig ekstremt lækkert og bliver vanvittigt saftige og møre – så kan du faktisk købe dem på dåse.

Her vil du typisk komme til at give fra ca. det dobbelte og op til fire-fem gange så meget, som for et råt andelår, du selv confiterer.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Picture of Pernille

Pernille

hjemmelavet rødkål
Gammeldags danske opskrifter

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål. Rødkål er nok noget de fleste mest spiser til jul, og når det er så sjældent, skal det da være hjemmelavet rødkål. Ikke

Læs mere »
melonsalat
Opskrifter

Melonsalat

Melonsalat – Der findes ikke noget mere frisk end melonsalat. Den kan simpelthen pifte et hvert buffetbord, tapasbord, grillretter eller andet op. Melonsalat kan laves

Læs mere »
citronmåne
Kager

Citronmåne

Min citronmåne opskrift Citronmåne – Har man sagt citronmåne, må man også sige politi … Ifølge en mere eller mindre seriøs og/eller underbygget undersøgelse foretaget

Læs mere »
kærnemælkshorn
Kager

Kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn – Forleden snusede jeg lidt rundt i mit ”bibliotek” – det er det jeg meget højtideligt kalder mine reoler og hylder med kogebøger. Da

Læs mere »