Date med hjemmelavet mad

Vejen til hjertet går gennem maven! Det er i hvert fald, hvad der siges om vejen til mandens hjerte. Men det går altså også rent ind i et pigehjerte, hvis du kan lave god mad og servicere hende som en gentleman. Så læs med her, og vær forberedt på, at din scoring banker på døren.

Selvom det selvfølgelig ikke er din intention at lokke hende med i kanen første gang, hun besøger dig, skader det jo ikke at tænde en lidenskabelig flamme i hende. Der findes råvarer, der fremmer lyst og lidenskab, og du kan købe dem i ganske almindelige dagligvarebutikker. Det er råvarer som f.eks. skaldyr (østers, muslinger og hummer m.m.), rosa/rødt kød, løg, ingefær, chili, chokolade, honning, jordbær og diverse krydderurter.

Kom i gang, inden det er for sent

Er der allerede en pige, du har et godt øje til, så er det bare med at komme i gang. Både med at lære at sammensætte en menu af de rigtige råvarer og at skabe den rigtige stemning, men også med at få hende scoret, inden en anden gør det.

Det med menuen, kan du læse mere om senere, det med at score … Har du ikke de helt store og gode erfaringer med det? Så lyt til andre, der har haft gode erfaringer med det og ”tag notater”. Ligesom du skal lære at lave mad af en kender, så lær også at score af nogle, der ved, hvad det handler om.

Sammensæt en vellykket aften

Men nu til menuen. Det behøver ikke være en tre retters menu. Men det kan godt.

  • Velkomst
  • Forret
  • Hovedret
  • Dessert
  • Natmad …
  • Morgenmad …

Selvom du har valgt at lave maden selv, behøver du ikke have det hele færdigtilberedt, når hun kommer.

For det første ender det med, at hovedretten bliver kold, hvis I også skal have forret. For det andet, er der ikke noget, der så hyggeligt som at stå og tale sammen, mens maden færdigtilberedes. Og så kan du jo også vise hende, hvor ferm du er i et køkken – og måske kan hun give en hånd med.

Så lav alt det klar, der er muligt, og vent med resten, til hun er ankommet.

Start med et glas et eller andet. Det behøver ikke være en forkromet velkomstdrink, bare det er noget, du ved, hun kan lide – i øvrigt er det ikke nødvendigvis supersmart at fylde for meget sprut på hende lige fra start af, hvis I skal have en lang og hyggelig aften.

Til forret kan du byde på østers, men det kan være farligt, for østers er virkelig noget der deler vandene. Så ved du ikke, om hun kan lide østers, så servér f.eks. jomfruhummerhaler eller hummerbisque i stedet.

Til hovedret er oksekød perfekt tilberedt et hit. Ikke får rødt og ikke for tørt. Og kan du lave en god sovs, er det helt perfekt – f.eks. en hjemmelavet bearnaise.

Is til dessert er et godt bud – hjemmelavet naturligvis.

Til natmad – hvis I kommer så langt, kan du servere jordbær dyppet i chokolade – en god, gammel klassiker.

Morgenmad … Helt ærligt!?

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums