Det skal du vide, når du skal vælge en ny emhætte

Dette indhold er sponsoreret 

Står du og skal til at vælge en ny emhætte til dit køkken? Det kan være lidt af en jungle, og der findes mange forskellige typer emhætter i forskellige prisklasser og til forskellige behov. Det primære formål med en emhætte er, at den skal kunne suge den os, fedt, lugt og fugtighed væk, der helt naturligt vil opstå, når du laver mad. Men der er flere overvejelser, som du kan gøre dig, inden du vælger. Herunder finder du eksempler på, hvilke overvejelser det blandt andet kan være. 

Kapacitet

Det første, du bør overveje er, hvor stor en kapacitet din emhætte skal have. Når du skal vælge hvilken kapacitet, du har brug for, skal du se på størrelsen af dit køkken. En emhætte skal helst kunne udskifte alt luften i dit køkken minimum 10 gange i timen. Det vil sige, at når du skal finde kapaciteten for din nye emhætte, skal du udregne rumfanget i dit køkken. Måden hvorpå at du udregner rumfang i dit køkken er ved at gange længde, bredde og højde med hinanden. For at finde kapaciteten på din emhætte skal du herefter gange resultatet med 10. Du skal dog være opmærksom på, at der kan være særlige regler i blandt andet nybyg, og at det ikke er alle emhætter, der fungerer ens. 

Støjniveau

En anden ting som du bør overveje er støjniveauet på din emhætte. Støjniveauet er særlig vigtigt, hvis du har et køkkenalrum, hvor der foregår andet end madlavning. Det kan være meget forstyrrende, hvis du laver mad og har en støjende emhætte, samtidig med at der er andre i rummet, der forsøger at se fjernsyn, have en samtale eller arbejde. Heldigvis fås de fleste emhætter i dag med et meget lavt støjniveau. Man kan få mange emhætter, som afgiver mindre end 50 dB, hvilket vil sige, at du sagtens vil kunne føre en normal samtale samtidig, da denne samtale vil ligge på ca 60 dB. 

Type af emhætte

En tredje ting du med fordel kan overveje er, hvilken slags emhætte du ønsker. Der findes fem typer af emhætter: frithængende emhætter, udtræksemhætter, væghængte emhætter, indsats emhætter eller emhætter der er integreret i kogepladen. Når du skal vælge, hvilken type emhætte du vil have, er det naturligvis vigtigt at se på, hvordan dit køkken er opbygget, da det i sig selv kan udelukke nogle af modellerne. Har du eksempelvis en kogeø eller blot et køkken uden overskabe, så vil udtræks- og indsats emhætter være udelukket, da denne type af emhætte indbygges i et overskab. 

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums