Enchiladas

Enchiladas stammer fra Mexico. Oprindeligt er det en majspandekage (tortilla), som er rullet omkring en kødfars og/eller ost og overhældt med en sauce af tomat og chilipeber. Men, som med så mange andre retter, er der med tiden kommet varianter.

Ordet ’enchilada’ kommer af det spanske ’enchilar’, som betyder ’krydre med chili’.

Så chili skal der altså være i retten. Og det har der da også været i de varianter, som jeg har smagt. Og ost er der i reglen også på. Men derudover har jeg fået både med hakket oksekød, kylling, lam og sågar også en vegetarisk variant.

Opskrift på enchiladas med kylling

Enchiladas

Enchiladas opskrift med kylling

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Den opskrift du får her, er med kylling. Kyllingebryst skåret i tern og med en sauce lavet ved hjælp af en konserves – så bliver det nemlig hurtigmums – et par gulerødder, løg og peberfrugt.

Ingredienser

  • 6 hjemmelavede majspandekager eller fuldkornstortillaer fra supermarkedet
  • 480 g kyllingebrystkød
  • 3 forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 store gulerødder
  • Lidt olie til stegning
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 stykke hel kanel
  • 180 g majskerner
  • 1 dåse flåede tomater hakkede
  • 240 g chilibønner fra dåse brug også lagen
  • 120 g cheddar
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skær kødet i tern. I en størrelse, der gør dem nemme at håndtere i en pandekage.
  • Skær forårsløgene i tynde ringe – også gerne det af det grønne, der ikke er for groft.
  • Hak hvidløgsfeddene fint.
  • Skær peberfrugt uden frøstolen i små tern.
  • Skræl, og riv gulerødderne.
  • Varm lidt olie i en pande eller wok, og svits kød og grøntsager let.
  • Tilsæt krydderier, og lad det hele svitse, indtil kødet har fået farve.
  • Tilsæt majs, flåede tomater og chilibønner, rør rundt, og lad det simre i et par minutter eller fem.
  • Smag til med salt og peber.
  • Tag kanelstangen op.
  • Kom et par skefulde af fyldet i hver pandekage, og rul pandekagerne rundt om fyldet, ligesom når du ruller forårsruller.
  • Læg pandekagerne i et ovnfast fad med lukningen nedad.
  • Har du sauce tilbage (sørg for at få brugt alt kødet), så hæld det ud over pandekagerne.
  • Drys med revet cheddar, og sæt fadet i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet og dine enchiladas er varme.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Nu er de klar til at blive spist. Du kan drysse dem med lidt hakket grønt, hvis du synes, der mangler lidt farve, eller du kan servere en blandet salat eller en frisk melonsalat til. Så mætter retten selvfølgelig også mere.

Enchilada rester

Bliver der noget til overs, kan pandekagerne sagtens varmes i mikroovnen (eller ovnen) dagen efter til frokost. Eller du kan skære dem i tykke skiver, som du vender om på siden, drysser med lidt revet ost og varmer i ovnen, så har du en lækker aperitif eller et mellemmåltid, når du kommer hjem fra arbejde. De smager godt med en kold øl til. Måske en Cool Corona? Hov, vi glemte næsten Guacamole en af de bedste ting ved mexicanske køkken

Kan du godt lide at eksperimentere med nye retter? eller evt. lave nye versioner af gamle klassikere? Så vil vi godt anbefale den her ‘store’ artikel om mørbradgryde – der er både en italiensk, en klassisk og en… udgave, tag og kig.

Enchiladas
Sidst opdateret: 6. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter