Energirige snacks til pokeraftenen

Sponsoreret

Mange kender den klassiske rutine når pokeraftenen med gutterne skal planlægges. Jetonerne og den mørkegrønne dug skal findes frem, whiskyen og Heinekenerne skal hentes i supermarkedet og den bedre halvdel skal sendes i byen. Så langt så godt.

Men så kommer overvejelserne omkring hvilke snacks, der skal serveres under de lange og intense timer ved pokerbordet. Det kræver en hel del energi (og ikke alt for meget alkohol) at holde sig knivskarp og koncentreret igennem et langt spil, så det er derfor vigtigt at servere mad, der er rig på næring.

Det hurtige valg

Tanken falder dog hurtigt på den lokale pizzamand. Det tager ikke mange minutter at finde frem til ham på nettet, og så er en nævefuld Meatlovers med ekstra ost og et par bakker friturestegte løgringe til natmad hurtigt bestilt til levering.

Men da det lokale pizzaria ikke ligefrem er kendt for at lave det mest næringsrige mad, og det samtidigt er vigtigt at holde energiniveauet oppe hele aftenen, kan man med fordel lave nogle af de mange sunde alternative snacks, der findes og som hurtigt, let og billigt kan serveres for gutterne når spillet er i fuld gang.

Den blå superfood

En rigitg god måde at styrke koncentrationen og hukommelsen på, kan være ved at spise blåbær. Denne såkaldte superfood, der har en lang række sundhedsmæssige egenskaber, ville være en sund og nem snack at servere for dine medspillere.

Blåbær indeholder bl.a. store mængder antioxidanter og undersøgelser viser, at indtagelse af blåbær har en positiv effekt på indlæringen og hukommelsen. Da store dele af næringen i et blåbær sidder i skrællen, og varmebehandlig som bekendt fjerner nogle af antioxidaterne, er blåbær den perfekte snack, der bare lige skal skylles under den kolde hane og så ellers er klar til servering.

Det er ikke kun blåbær, der kan booste din energi under et spil poker. Af andre smagfulde bær med gode sundhedsmæssige egenskaber kan nævnes solbær og brombær, der på samme måde kan nydes som sunde snacks.

Sunde chips

Chips og tilhørende dip er normalt også et hit til pokeraftener. De lækre og sprøde chips er dog så kalorietunge, at det er værd at overveje at lave sine egen chips af f.eks. sweet patatoes. De søde kartofler, som er en rodfrugt, kan let bruges som et sundt alternativ til de franske kartofler.

Som navnet antyder har kartoflen en sød smag, og er dermed særlig velegnet som snack. Skræl nogle søde kartofler, skær dem i tynde skiver, dryp lidt olie på og ind i ovnen med dem og vupti; sundere og lige så velsmagne chips er klar til servering. Generalt er rodfrugter gode til at lave hjemmelavede chips af, og selvom det kræver lidt tid i køkkenet, så er den gode smag og det sundere alternativ arbejdet værd.

Kan chokolade være sundt?

En anden snack, der også er vældig populær er chokolade. Normalt forbinder man chokolade med noget usundt, men vælger man de rigtigte chokolader, er der faktisk flere sunde fordele ved at spise lidt chokolade. Man skal helst holde sig fra hvid– og mælkechokolade og i stedet holde sig til mørk chokolade.

Holder man sig til begrænsede mængder af mørkt chokolade kan det bl.a. have en positiv påvirkning af humøret, da mørk chokolade frigør endorfiner og serotonin i hjernen, som hjælper med at øge følelsen af velvære. Jo højere kakaoindholdet er i den mørke chokolade, jo bedre, da kakaoen indeholder de sundhedsgavnlige flavonoider.

Hold energiniveauet højt hele aftenen

Det er ikke kun når man dyster mod kammeraterne, at det kræver meget energi at holde fokuset og  koncentrationen fast under et udmagrende spil poker. Det meste poker foregår online og dermed ofte uden at spillerne er fysisk tilstede i samme lokale, når de spiller. Dermed mister man lidt af den naturlige opmærksomhed på spillet, man ellers har når man er sammen med andre.

NordicBet.dk poker kræver koncentration og det er derfor oplagt at udskifte slikskålen med en skål fuld af lækre nødder, når modstanderne skal sættes på plads under en lang pokerturnering. Nødder indeholder, trods et højt kalorieindhold, store mængder proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler og er dermed en optimal snack, som hjælper med at holde hovedet klart i de intense kampe.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums