Frugtsalat

Det er ikke meget der er så forfriskende som en gang frugtsalat. Da jeg var barn, fik vi det kun når der var gæster til frokost – påskefrokost, fødselsdage eller lignende – og vi fik det som supplement til osten der blev serveret som den sidste anretning af frokosten.

Det var frisk frugt og frugt fra dåse der blev blandet i en råcreme eller i rent flødeskum. Jeg elskede det, men i dag hvor min søde tand ikke helt kan overdøve min viden omkring fedt og sukker, er jeg faktisk mere begejstret for en version der fremhæver frugtens friske syrlighed og naturlige sødme i stedet for at overdøve den.

Få endnu mere lækker inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

Frugtsalat

Frugtsalat med let råcreme

Forb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Ret: Forret, Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 203kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Derfor er min version af frugtsalat nok mere frugt end råcreme, men lidt skal der altså til synes jeg. Og det er også tilladt at give den et drys hakket chokolade.

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 400 g frugter og bær – helst friske f.eks. appelsin, ananas, æble, vindrue, pære, melon, banan, jordbær, brombær, hindbær, kiwi, mango eller … Ja, mulighederne er mange. Vælg en 4-5 stykker.


Sådan gør du

  • Pisk fløden til en let skum, og vend yoghurt, sukker og vaniljesukker i.
  • Skyl frugten, fjern evt. skrog, skræl, kerner osv., og skær frugten i passende bidder.
  • Anret i portionsskåle et par skefulde creme, og kom frugterne ovenpå.

Noter

Du kan også sætte hele herligheden ind på bordet i små skåle. På denne måde kan du både tilgodese mælkeallergiker – de kan spise frugten uden creme – og kræsne munde ved at de kan vælge lige nøjagtig den slags frugt de ønsker og gå uden om dem de ikke bryder sig om.
Hvis du vil have chokoladestykker i, kan den vendes i cremen ellers kan du rive det ovenpå skålen med frugtsalat, det pynter nemlig også godt.
Husk at du også and undlade cremen fuldstændig og bare spise de lækre frugter som de er!
Velbekomme!
Se andre salater her.

Nutrition

Kalorier: 203kcal | Kulhydrat: 18g | Protein: 2g | Fedt: 14g | Mættet fedt: 9g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 4g | Kolesterol: 46mg | Natrium: 27mg | Kalium: 163mg | Fiber: 2g | Sukker: 14g | Vitamin C: 3mg | Calcium: 60mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få endnu mere inspiration af vores lækre galleri

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce