Godt køkkenudstyr med lækkert design gør maden bedre

Sponsoreret indhold

Vi spiser med øjnene. Det er derfor, de professionelle kokke går så meget op i anretningen af maden på tallerkener og fade og at de fleste restauranter har så utroligt flot porcelæn, de serverer på. Så hvorfor ikke score nogle nemme point på den hjemlige front ved at bringe restaurantfølelsen hjem ved hjælp af lækkert køkkenudstyr og porcelæn i flot design.

Selv om det koster lidt mere end at købe hverdagsporcelæn i Ikea og køkkenudstyr fra tilbudsøen i den lokale dagligvarebutik, så er den daglige glæde ved at bruge køkkenudstyr i flot og funktionelt design meget stor. Samtidig smager maden meget bedre, når den serveres i skåle, på fade, tallerkener og spises med bestik i lækkert og æstetisk design.

Der er masser at vælge imellem og oftest kan det være en glæde i sig selv, at finde noget i et vildt flot design, der alligevel ikke koster kassen eller finde en lækker mærkevare på tilbud hos den lokale isenkræmmer.

Le Creuset er retrodesign for hver en krone

En af de virkelig dyre serier af køkkenudstyr er Le Creuset. Det er retro design som hentet ud af et fransk eller italiensk landkøkken fra omkring forrige århundredeskifte. Formerne og vægten udstråler soliditet og farverne er klare i røde, orange, gule og sorte nuancer med en afstikker over i det blå og grønne på enkelte af deres produkter. Det emmer kort sagt af kram fra vores oldeforældres tid og vidste man ikke bedre, kunne man snildt tro, at det var lige så gammelt.

Billedet er af Le Creuset koster kassen og ser lige så godt ud. Billederne er venligst udlånt af Coredesign, der er eksperter i firmajulegaver.

Bodum er cafestil derhjemme

Er du til et mere moderne design tilbyder Bodum alt lige fra køkkenvægte, toastere og stavblendere til deres kendte stempelkander og termokrus. Designet bringer mindelser om hipt cafeliv og materialerne udstråler blødhed på den ene side med sine gummierede greb og overflader og bastanthed på den anden med det blanke krom.

Det samme kan man faktisk sige om deres Pavina-serie af drikkeglas og skåle, selvom den hverken er udstyret med gummi eller krom. Her er det i stedet glassets tykkelse og håndvenlige formgivning, der giver følelsen.

Det handler også om pæn dekoration

Men køkkenudstyr og porcelæn er ikke hele hemmeligheden ved en god madoplevelse. De vaser og andre ting du har stående på det dækkede bord er med til at skabe helheden.

Her kan unik udformning af en lysestage eller gennemtænkt design på en vase være med til at øge og intensivere hele madoplevelsen. Tag f.eks. og forlæng julehyggen med de hyggelige Kähler Urban lyshuse, der lyses op med fyrfadslys indvendigt. Eller deres lækre fade og vaser, hvor et par elegant henslængte frugter og nydeligt arrangerede blomster fuldender hele oplevelsen.

Vi spiser i sandhed med øjnene

For vi spiser i sandhed med øjnene og giver vi dem noget pænt at kigge på og hænderne noget lækkert at røre ved, smager maden bare endnu bedre. Det virker og fuldender hele spiseoplevelsen – hver gang!

Denne tekst blev sidst opdateret den 1. maj 2020 16:39

Laust