Gør dit køkken til et inspirerende sted at være

Hvis du er meget glad for at lave mad, bruger du sikkert meget tid i dit køkken. Det er her, du kommer på friske ideer, prøver nye opskrifter og finder måske selv på dine helt egne. Madlavning er en følende og kreativ proces, og derfor skal rummet afspejle dette. Hvis dit køkken ikke siger dig noget, så er det ikke nær så sjovt at lave mad. 

Køkkener kommer i mange forskellige faconer, stilarter og designs, og derfor findes der ikke en endegyldig måde at dekorere sit køkken på. Det skal ligesom din mad afspejle, hvem du er som person, og hvad du godt kan lide. Selvfølgelig findes der også mange, som foretrækker et nærmest sterilt køkken, hvor alle tingene er hvide, grå eller sorte. Men foretrækker du et lidt mere inspirerende look til dit køkken, så læs med herunder for nogle helt simple tips til, hvordan du kan gøre dit køkken lidt federe at være i. 

Brug motiver som taler til dig

Forestil dig et landligt køkken på en italiensk vingård med udsigt ud over markerne. De vinduer kunne man kigge ud af i dagevis. Desværre er langt de færreste herhjemme i Danmark så heldige at have en lignende udsigt, men man kan jo lade som om. Hvis du dekorerer dit køkken med flotte motiver, får du næsten samme effekt. Du kan helt selv vælge, om det skal være et vægmaleri, billeder eller måske plakater.

Smukke motiver i dit køkken, som du kan fortabe dig i, mens din mouse sætter sig, eller din steg er i ovnen, gør alle i godt humør. Det er ligemeget, om det er kæmpestore motiver eller bare helt små billeder, som hænger lige i øjenhøjde. Uanset hvad, så er de inspirerende, både når du bruger flere timer i køkkenet, eller når du bare lige kigger derud for at hente en kop kaffe. 

Giv den gas med farverne

Som nævnt tidligere, så er det helt i orden at foretrække et køkken i helt anonyme farver, men det kan for mange blive lidt sjovere, hvis man giver den gas med hele paletten. Det kan være på dine skabslåger, dine vægge eller dit køkkenudstyr. Nogle gange kan dyre køkkenmaskiner faktisk fås en smule billigere, hvis man er villig til at købe dem i et skarp farve. 

Du kan også vælge at bruge farverne i en lidt mindre skala. Måske kunne det være fint at sætte forskelligfarvede greb på alle skabe og skufferne. Det kan også være, at der kunne komme lidt forskelligfarvede klinker op på væggene hist og her. Det er helt dig selv, der bestemmer, så prøv dig frem og find de farver, som passer bedst til dit temperament. 

Lad kogebøgerne være fremme 

Man kan nemt blive fristet til at gemme alle sine mange kogebøger væk i et skab, fordi man er bange for, at det kommer til at se rodet ud, hvis de står fremme. Du har dog meget mere glæde af dine kogebøger, hvis du kan se dem, hver gang du træder ud i dit køkken. De vil fungere som en meget større inspirationskilde for dig ude, end hvis du gemmer dem væk. 

Uanset hvor mange kogebøger du har, så findes der et hav af forskellige muligheder for at sætte dem på display i dit køkken. Hvis du har god plads, kan du købe en flot reol, hvor de kan stå side om side, så du aldrig glemmer, hvilke du har. Hvis du har lidt mindre plads at gøre med, kan du også sætte nogle få hylder op, hvor bøgerne kan komme til sin ret. Husk altid at lade lidt plads være til overs, for du kan jo ikke rende fra, at der nok vil komme flere kogebøger med tiden. 

Picture of admin3

admin3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums