Hindbærtærte er en himmerigsmundfuld, og du kan servere den til eftermiddags- eller aftenkaffen eller -teen, eller du kan servere den som en dessert. Den kan serveres kold eller lun – f.eks. lun med en kugle vaniljeis, der langsomt smelter ud over tærten.
Er der noget mere dansk end hindbærtærte? (Medmindre det er en fransk hindbærtærte). Det skulle da lige være jordbærkage. Men hindbærtærten kan altså sagtens snige sig op på siden af den. Har du hindbær i haven, er du lykkens pamfilius, for skal du ud at købe friske hindbær, kommer du hurtigt af med en anseelig sum penge for en lille mængde bær, og så er det ikke engang sikkert, at de er danske.

Nem og hurtigt hindbærtærte med marcipan
Ingredienser
- 150 g smør
- 225 g mel
- 100 g sukker
- 2 æg – 1 til dejen og 1 til pensling
- 100 g marcipan
- 50 g makroner
- 250 g hindbær – evt. lidt ekstra friske til pynt
Sådan gør du
- Smuldr smørret med melet, og bland sukkeret i.
- Saml dejen med det ene æg, pak den i husholdningsfilm, og læg den på køl i ½ times tid.
- Riv imens marcipanen, og knus makronerne.
- Tænd ovnen på 200° C varmluft.
- Skær ca. en tredjedel af dejen fra, og læg det til side.
- Rul resten af dejen ud med en kagerulle, og beklæd en tærteform (24 cm) med den.
- Kom revet marcipan og derefter de knuste makroner på tærtebunden.
- Fordel hindbærrene i tærten.
- Rul resten af dejen ud (den du har lagt til side), og skær den i brede strimler – skal det være ekstra fint, kan du også stanse nogle figurer ud og pynte med.
- Læg strimlerne på kryds og tværs over hindbærrene.
- Pisk det sidste æg sammen, og pensl dejstrimlerne med det.
- Bag tærten i ca. 25-30 minutter, til dejen er sprød og gylden.
- Pynt evt. med friske hindbær, og servér med let pisket flødeskum, creme fraiche eller is.
Tip: Vil du være sikker på en helt sprød tærtebund, så prik den med en gaffel, og for- og blindbag den i 15-20 minutter, pensl med sammenpisket æg, og lad det sætte sig, før du kommer fyldet i og giver den ca. 20 minutter mere.
Hvad er blindbagning?
Blindbagning er, når du lægger et stykke bagepapir oven på din tærtebund i formen, fylder den med tørrede bønner, ris eller lignende, så dejen ikke bobler op – derudover holder de også på tærtens kanter – og forbager den. De sidste fem minutter af forbagningen fjerner du bagepapiret og bønnerne.
Det piskede æg du pensler med efter for- og blindbagningen, lægger en hinde, så din bund ikke bliver blød igen, når fyldet kommer på.