Hvordan finder du den bedste festmad og får en forrygende fest?

Skal du snart holde en fest? Måske endda en fødselsdag? Jamen så skal du have fundet frem til den bedste festmad, som du kan servere for dine gæster.

Hvad man vælger, kommer an på en række faktorer. Fx er det vigtigt at du først gør dig klart, hvorledes i skal være derhjemme hos jer selv, måske sidde ude i haven eller om festen skal afholdes i selskabslokaler eller i et nyt festlokale.

Hvad der her vælges, vil senere hen afgøre, hvad der er lettest og mest praktisk at vælge. Mange vælger nemlig at få mad ud af huset. Det gør at man ikke selv behøver stå at bakse med madlavningen hjemme i køkkenet. Det kan nemlig hurtigt blive en opgave, der ikke løses på bare fem minutter. Måske du har en kok gemt i maven og gerne selv vil i gang i køkkenet. Det er også helt fint, men man skal blot være opmærksom på, hvor mange gæster der kommer.

Hvis der er inviteret mere end 50, så vil det ofte være en kæmpe opgave selv at skulle sørge for maden.

Hvis du ikke selv vil stå for maden, så kan du finde en platform, hvor du nemt kan få et overblik over alle leverandører af mad ud af huset.

En god fest kræver mere end god festmad

En god fest kræver mere end bare god festmad dog. Gæsterne skal kunne se, at der er blevet gjort ud af både det visuelle som pynt og dekorationer, men der skal også være god underholdning, som sørger for, at gæsterne bliver holdt i gang, så det aldrig bliver kedeligt.

Hvis du gerne vil holde et brag af en fest.

Flot pynt

Hvis festen skal være noget særligt, kræver det også flot pynt og fine dekorationer. Selvom det umiddelbart virker ligegyldigt, om der er pynt eller ej, kan det faktisk bidrage super meget til stemningen.

De fleste har nok prøvet at være til en fest i et helt tomt forsamlingshus eller festlokale, hvor det bare ikke er hyggeligt, hvis der ikke er pynt. Det kommer hurtigt til at føles tomt og koldt, og det er bestemt ikke, hvad man ønsker, når man holder en fest.

Pynt er altså med til at gøre det mere hyggeligt og giver selvfølgelig også en super festlig stemning, som giver de fleste lyst til at give den gas og være i gang.

God og sjov underholdning

Underholdning til fødselsdag eller fest er supervigtigt, fordi det er med til at garantere, at der hele tiden sker noget, og at gæsterne ikke kommer til at kede sig.

Underholdningen kan være noget du selv forbereder – eksempelvis nogle sjove lege, en quiz eller noget tredje. Her bliver gæsterne inddraget, og I kan også gøre det lidt internt, hvilket de fleste synes er rigtig sjovt og underholdende.

Du kan også vælge at hyre underholdningen. Det kunne eksempelvis være en komiker, som i hvert fald nok skal få gæsterne til at grine. Men man kunne også vælge at hyre en tryllekunstner, da det er en super spændende form for underholdning. Og hvem kan ikke lide lidt magi?

En velovervejet gæsteliste

Selvom festmad, pynt og sjov underholdning selvfølgelig alt sammen er supervigtigt, for at festen skal være vellykket, er der noget der faktisk er endnu vigtigere. Og det er selvfølgelig gæsterne.

Festens stemning og energi afhænger meget af de gæster, man vælger at inviterer. Du skal selvfølgelig invitere de mennesker, som du holder af, og som du rigtig gerne vil se til din fest, men du kan også tænke over at invitere nogen, som er gode til at holde humøret oppe, og som altid giver den gas, når der er fest.

For det er superrart at have nogen til festen, som virkelig ved, hvordan man fester, og som kan få selv den kedeligste fest til at blive supersjov.

Picture of Betina

Betina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Andre artikler fra HurtigMums