Islagkage

Hvad er bedre end is og lagkage? Islagkage! Og du kan lave den selv. Det tager tid – især hvis du ikke har en ismaskine. Det må være min næste investering. Men det er egentligt ikke besværligt at lave is uden ismaskine, du skal bare have mere tålmodighed, end hvis du har en ismaskine.

Islagkage består mere af is end af lagkage. Men den ligner en lagkage – lidt. Du kan lave den med bund af for eksempel kiks eller du kan lave den uden bund – eller med bund af is …

Annonce

islagkage

Hjemmelavet islagkage – opskrift

Den opskrift du får her, er med to slags is – der skal jo være lag i en lagkage – og med chokolade på toppen. Der er et tyndt lag af is lavet af mirabeller og et tykkere lag af jordbæris i bunden.

Ingredienser til 12 personer

  • 5 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 5 æggeblommer
  • 1 dl glukosesirup
  • 125 g sukker
  • 300 g jordbær
  • ¼ portion mirabelleis
  • 100 g mørk chokolade – ca. 70 % kakaoindhold
  • 25 g smør
  • Flødeskum og jordbær til pynt eller anden pynt, du synes, er passende og lækkert

Fremgangsmåde

  1. Bland alle ingredienser undtagen jordbærrene i en gryde, og varm det op til maks. 85° C. Det må ikke koge.
  2. Sæt cremen i køleskabet, og lad den køle helt ned.
  3. Hak jordbærrene fint, og bland det sammen med den afkølede creme.
  4. Klip et stykke bagepapir ca. 12 x 65 cm, og beklæd kanten af en springform – ca. 20 cm i diameter – med det, så du får en høj kant.
  5. Hæld blandingen i springformen, og sæt den i fryseren i mindst 2 timer, til den er fast i overfladen.
  6. Lav imens mirabelleisen.
  7. Hæld mirabelleisen ud over, den faste jordbæris, og sæt springformen i fryserne igen i mindst 5 timer.
  8. Smelt chokolade og smør over vandbad, og lad det køle lidt af.
  9. Smør chokoladen på isen, og sæt den i køleskabet i ca. 1 time før servering.
  10. Tag isen ud af formen, og pynt med flødeskum og jordbær.

Islagkage med fast bund

Vil du gerne have en fast bund i din islagkage, så knus 150 g digestive kiks. Det kan du gøre for eksempel ved at komme dem i en pose beregnet til fødevarer og give dem en ordentlig omgang med kagerullen eller kødhammeren.

Smelt 75 g smør, og bland det med kiksekrummerne. Blandingen presser du som det første ned i bunden af springformen. Du kan eventuelt beklæde bunden med bagepapir inden. Sæt springformen på køl i en times tid, så bunden (smørret) stivner, før du hælder jordbærisen over.

Servér islagkagen med vafler og kyskager eller bare som den er.

Hvor længe kan hjemmelavet is holde sig i fryseren?

Is består jo som bekendt af fløde og æg – i hvert fald denne her is. Den bliver ikke som sådan dårlig som i sundhedsskadelig, men konsistensen kan blive anderledes, og den kan også blive vandet i smagen. Men i hvert fald 2-4 måneder kan den godt klare sig i fryseren og stadig være en god smagsoplevelse.

 

Forberedelsestid: 7½ time

Tilberedningstid: 1 time og 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Islagkage
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here