Kagen med så meget lækker chokolade

Sponsoreret indhold

Er du som mange andre en rigtig stor fan af chokoladekager, så bliver du nødt til at prøve denne lækre og svampede kage. Kagen er meget nem at lave, så selv hvis du ikke er et geni i et køkken, så kan du sagtens bage denne kage.

Sådan bages kagen

Kagen består af selve dejen samt en lækker glasur. Start derfor med at fokusere på grunddejen og tænkt først på glasuren, når du har taget kagen ud af ovnen.

Ingredienser til dejen:

4 æg

350 gram sukker

250 gram mel

4 teskeer bagepulver

4 teskeer vaniljesukker

4 spiseskeer kakaopulver til bagning

300 gram flydende margarine

2 deciliter mælk

Sådan laver du en klassisk chokoladekage

  1. Du laver dejen ved først at piske sukker og æg skummende, hvilket vil tage et par minutter ved benyttelse af en elpisker.
  2. Herefter blander du blot alle andre ingredienser i skålen og pisker igen.
  3. Kagen skal bages ved 175 grader almindelig ovn i 45 minutter.

Ingredienser til glasuren:

  • 4 deciliter flormelis
  • 4 deciliter kokosmel
  • 4 spiseskeer kakaopulver til bagning
  • 4 teskeer vaniljesukker
  • 150 gram margarine
  • 1 deciliter stærk kaffe

Fremgangsmåden er super simpel

Alle ingredienser puttes i en gryde og varmes op, indtil du opnår en sammenhængende masse. Glasuren kommes på kagen umiddelbart efter, at den er taget ud af ovnen.

Imens kagen er i ovnen, kan du finde på mange ting at lave, som er sjovere end at rydde op og gøre rent efter kagebagningen. Du kan fx prøve en af de mange spilleautomater, som er tilgængelige på nettet. Er du født i 90’erne og var du fan af figuren Hugo, så kan du prøve Hugo spilleautomat, hvor du kan genopleve nogle af dine barndomsminder samtidig med, at du har mulighed for at vinde penge. Det er en god mulighed for at få noget sjovt ud af ventetiden og hvis du er heldig, vinder du penge.

Sundhedsfremmende egenskaber i chokolade

Mange er ikke klar over det, men chokolade, herunder især mørk chokolade, indeholder egenskaber, som kan være sundhedsfremmende. Chokolade er især godt for hjertet grundet de mange sygdomsforebyggende antioxidanter. Hvis der er problemer med blodpropper eller lignende i din familie, kan det altså være en ide at spise chokolade et par gange om ugen, dog i mindre mængder. Derudover har man fundet frem til, at mørk chokolade også har en god indvirkning på tarmbakterier, da nogle kakaostoffer kan hjælpe med at dæmpe betændelse, som kan være farligt for kroppen. Du skal altså ikke have dårlig samvittighed, hvis du engang imellem godt kan lidt at få lidt chokolade.

Andre chokoladekager på HurtigMums

Der er rigtig mange andre chokoladekager på HurtigMums. Her kan du finde et par andre stykker:

Chokoladekage – En helt klassisk og lækker chokoladekage. Den er rigtig dejlig og svampet.

Gateau Marcel – Dejlig fransk chokoladekage. Faktisk sådan lidt chokolade med chokolade. super lækker.

Sidst opdateret: 21. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter