Fiskeolie

Fiskeolie – Lige så umulige omega-3 fedtsyrer er for mennesket at producere, lige så livsnødvendige er de.  Derfor opnås disse gennem vores kost og/eller tilskud. Og er du en af de mange, der bøvler lidt med at spise nok fed fisk, så er hjælpen nær. En af de nok allermest kendte og anvendte muligheder hertil er fiskeolie. Fiskeolie indeholder nemlig både eicosapentaensyre (EPA) og decosahexaensyre ( DHA) – og dermed de livsvigtige fedtsyrer. De flerumættede fedtstoffer er særdeles nyttige for dit helbred.  Disse både stabiliserer hjerterytmen, udvider blodkarrene, modvirker blodets sammenklumpning samt dæmper både betændelse og irritation. Med andre ord styrker fedtsyrerne dit immunforsvar.

Fedt uden bekymringer

”Men risikerer jeg et indhold af kviksølv?” Nej, du risikerer ikke at olien indeholder spormetaller samt andet ”godt”, fisken har indsamlet. Olien produceres ved, at fisken opvarmes til omkring 100 grader, og herefter presses olien ud. Så centrifugeres olien adskillelige gange for at fjerne såvel vand som proteinrester – og dermed indholdet af mikroorganismer.  Derudover gennemgår olie til mennesker yderligere en rensningsproces, som fjerner en lang række stoffer, der sikrer bedre smag, og mindre risiko for en harsk olie. Derudover sikres også, at spormetaller, herunder jern, og kontaminanter såsom kviksølv, dioxiner og PCB’er ej er at finde i olien.

Normalvis er fiskeolien produceret af ekstrakt fra ansjoser, sild, sardiner, laks eller andre lignende fiskearter, hvor kendetegnet er, at det er fede fisk. Langt de fleste fiskeolier er derudover tilsat vitamin E, således olien ikke harskner.

Flydende fiskeolie eller kapsler?

Om man får de vigtige mineraler ved hjælp af flydende fiskeolie eller olie på kapsler er naturligvis op til en selv. Begge dele er muligt, og begge dele har både fordele og ulemper. De mest betydelige forskelle er smagen og holdbarheden.

Kapslerne er neutrale i smagen, og grundet emballagen sikres fiskeoliens holdbarhed og friskhed. Risikoen for, at fiskeolien harskner, er altså mindre.

Til gengæld er det nemmere at opdage, hvis en olie evt. harskner, hvis den indtages flydende, da det kan smages med det samme. Olien oxiderer dog nemmere, hvis den er flydende, da der kommer luft til olien, så snart låget på flasken tages af. Derfor opleves en kortere holdbarhed og større krav til opbevaringen – olien skal opbevares i køleskabet.

Foretrækkes den flydende fiskeolie, skal man huske, at olien skal indtages sammen med en væske med lignende konsistens – eksempelvis olivenolie. Bryder du dig dog ikke om smagen af fisk, anbefales det, at man får de vigtige omega-3 fedtsyrer gennem fiskeolie kapsler. Disse er ganske neutrale i smagen, dog lidt store at sluge, men du får samtidig alle de nødvendige mineraler og sundhedsmæssige fordele.

Fiskeolie produkter og forhandlere

fiskeolie
Bodylab Omega 3 – Kapsler

Ren fiskolie produceret i Norge.

Karakter: ✔✔✔✔

Forhandler:

Bodylab.dk


flydende fiskeolie
Flydende fiskeolie

Flydende fiskeolie fra Norge tilsat en smule citronsmag.

Karakter: ✔✔✔✔

Forhandler:

Bodylab.dk

x